Inflamația GINGIEI – tratament naturist

Iritația și inflamațiile gingivale pot cauza dureri, împiedicând mestecarea corespunzătoare a alimentelor. Netratate la timp, bolile gingiei se pot transforma în paradontoză.

Cauza principală a gingivitei este depunerea de bacterii în spațiile dintre dinți și gingie.

Inflamatie gingie tratament naturist

 

INFLAMAȚIE GINGIE – TRATAMENT NATURIST 

Botanistul american James propune pentru tratarea sau prevenirea gingivitei câteva din cele mai bune plante, cu proprietăți antiinflamatoare, dezinfectante și antibacteriene.

Macul canadian

Pe primul loc în preferințele sale se află macul canadian cu suc roșu. În latinește, planta se numește Sanguinaria canadensis. La noi în comerț se găsesc câteva mărci de pastă de dinți care conțin extract de Sanguinaria, de pildă marca President. Are efecte bune împotriva gingivitei și a altor afecțiuni gingivale.

___________________________

Mușețelul

Este următoarea plantă pe care o recomandă autorul, citând rezultatele bune obținute în cercetări. Experții germani din Comisia Europeană care se ocupă cu studierea medicamentelor din plante, susțin utilizarea mușețelului pentru tratarea gingivitelor. Are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice.

Poate fi folosită atât în scop terapeutic, cât și profilactic (pentru prevenirea gingivitei).

Se folosește sub formă de gargară sau apă de gură. Se prepară o infuzie concentrată din 2-3 lingurițe de plantă și 1 cană cu apă clocotită. După 10 minute de infuzare, se strecoară și se lasă să se răcorească.

Acest ceai se poate bea ca atare, după mese, sau se poate folosi la clătirea cavității bucale. Mușețelul trebuie evitat de persoanele cu alergie la plantele din familia margaretelor „Asteraceae”.

___________________________

Echinaceea

Această plantă este recomandată de botanistul Christopher Hobbs. Echinaceea este un antibiotic natural de excepție. Are de asemenea efecte antibacteriene și susține stimularea imunitară.

Pentru tratarea gingivitei, se utilizează tinctura de echinaceea. Se pun câteva picături în ceai sau în apa de gură folosită în mod obișnuit.

Remediul poate provoca furnicături sau amorțirea temporară a limbii.

___________________________

Salvia

Această plantă are o eficiență remarcabilă în afecțiunile gurii și în cele ale gâtului. Este antiseptică, antiinflamatoare, astringentă, dezinfectantă și tonică.

Botanistul Duke afirmă că ceaiul de salvie este la fel de eficient ca și o pastă de dinți cu mac canadian, menționată mai sus. Nu trebuie totuși folosită în exces, deoarece poate provoca convulsii.

___________________________

Sursă: James A. Duke, Gingivita, Editura All, București, 2009, pp. 226-227

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.