Probleme URINARE la femei – simptome și tratament naturist

Problemele care țin de aparatul urinar nu sunt comune numai la bărbați, ci și la femei. Copiii sunt de asemenea predispuși la dereglări de urinare.

Cele mai frecvente sunt infecțiile tractului urinar, incontinența urinară, pietrele la rinichi sau incontinența cauzată de stres.

Probleme urinare la femei

Potrivit Departamentului de Uroginecologie de la Spitalul de Femei și Copii KK din Singapore, 1 din 2 femei se va confrunta la un moment dat în decursul viețiicu cel puțin o infecție urinară.

____________________________

PROBLEME URINARE – SIMPTOME

Terapeuta austriacă Maria Treben spune că vezica urinară este suficient de elastică încât să poată acumula cantități mari de urină. Ea se golește în mod automat când cantitatea de urină a ajuns la circa 700 ml.

Perturbarea acestui ciclu normal (retenție sau incontinență urinară) poate indica prezența unei boli. Alte simptome specifice:

– senzație de arsură în timpul urinării
– nevoia frecventă de a urina urgent, fără un jet puternic de urină
– senzația de golire incompletă a vezicii urinare
– urinare cu sânge
– urină tulbure, mirositoare

____________________________

PROBLEME URINARE – TRATAMENT NATURIST 

 

• Pufulița cu flori mici

Este considerată de mulți fitoterapeuți una din cele mai bune plante pentru vezica urinară și problemele aparatului urinar, atât la femei, cât și la bărbați.

Se folosește sub formă de infuzie – 1 linguriță de plante mărunțite la 1 cană de apă clocotită. Ceaiul de pufuliță se soarbe. Cantitatea recomandată este de 2 căni pe zi – una dimineața, pe nemâncate, și încă una seara, înainte de culcare.

Pufulița cu flori mici este recomandată și în cancerul vezical, tumori vezicale maligne sau durerile vezicale.

• Comprese cu mușețel

Mușețelul are un efect calmant în tulburările urinare dacă este folosit sub formă de compresă caldă. Se prepară un ceai dintr-o mână de flori de mușețel și 1 cană cu apă clocotită.

Se strecoară, iar florile rămase se întind pe o bucată de pânză curată. Se aplică pe pântece, în dreptul vezicii urinare. Deasupra se mai așază un material gros pentru a menține căldura.

• Baie de aburi cu coada-calului

Coada-calului este o altă plantă cu efecte remarcabile în afecțiunile urinare. Se pun 4 lingurițe de plantă proaspătă la infuzat într-un litru de apă clocotită.

Se toarnă lichidul într-un lighean și se stă deasupra pentru ca aburii calzi să acționeze asupra vezicii bolnave.

Plantele opărite se pot folosi și sub formă de compresă. Se aplică pe regiunea pelviană.

____________________________

Surse bibliografice:

1. Health Exchange, Urinary Problems in Women – Doctor Q&A: https://www.healthxchange.sg/women/urology/ask-specialist-urinary-problems-women

2. Sănătate cu Maria Treben, Boli specifice femeilor, Dereglări de urinare, Editura Gemma, pp. 56-57

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.