SUCUL de PRUNE rezolvă CONSTIPAȚIA la copii și bebeluși

Prunele se numără printre cele mai eficiente laxative naturale pentru combaterea constipației și reglarea tranzitului intestinalPot fi folosite atât de către adulți, cât și de către copiii mici sau mari.

Un copil poate suferi de constipație atunci când prezintă următoarele simptome:

– iritabilitate extremă sau durere înainte de scaun
– mai puțin de 3 scaune pe săptămână
– apetit scăzut
– burtă întărită
– greață, vomă
– incontinență urinară

Un studiu apărut în Critical Reviews in Food Science and Nutrition a arătat că prunele uscate și alte derivate, precum sucul de prune, poate preveni constipația și cancerul de colon.

Prunele sunt foarte bogate în fibre solubile și insolubile, care măresc volumul scaunului și îl înmoaie. Conțin de asemenea cantități mari de sorbitol și polifenoli, compuși înzestrați cu proprietăți laxativeSorbitolul mărește conținutul de lichide din intestinul copilului și facilitează eliminarea scaunului.

Un studiu publicat în Alimentary Pharmacology and Therapeutics susține că prunele funcționează mai bine decât medicamentele care conțin psylliumAlte cercetări sugerează că prunele ar trebui folosite ca terapie de primă linie pentru constipație.

Nutrienții din prune ajută inclusiv la controlul obezității, a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

___________________________________________________________________________________________________________

Doze recomandate de suc de prune la copii

Sucul de prune nu poate fi dat copiilor care nu au început să consume alimente solide.

Dacă bebelușul are 1-2 ani, sucul de prune trebuie diluat cu apă înainte de administrare. Pentru a-i da un gust mai plăcut și a-l face mai ușor de consumat, îl puteți combina cu suc de mere sau de pere.

Bebelușii de 6 luni sau mai mici pot primi câte 1-2 linguri de suc de prune, în apă simplă. În cele mai multe cazuri, copiilor mici nu le place aroma prunelor. De aceea este indicat să folosiți apă, pentru a dilua gustul puternic al sucului.

Creșteți doza pe măsura vârstei copilului. Doar medicul pediatru poate stabili care este doza corectă de suc de prune pentru copil, în funcție de vârsta lui și de severitatea constipației.

___________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Deși este util în reducerea constipației, consumul excesiv de suc de prune poate cauza diaree sau scaune apoase, din cauza efectelor laxative puternice.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Mom Junction, Prune Juice For Baby Constipation – Everything You Need To Know About: http://www.momjunction.com/articles/prune-juice-for-baby-constipation_00372061/

2. Healthline, Can I Use Prune Juice to Treat My Constipation? https://www.healthline.com/health/digestive-health/prune-juice-for-constipation#1

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.