MEDICAMENT natural din HREAN – pentru OBOSEALĂ, ANEMIE, INFECȚII, boli PULMONARE și CANCER

Ingredientul-cheie al acestei rețete este hreanul – o plantă condimentară înzestrată cu proprietăți medicinale impresionante.

Are proprietăți antimicrobiene, spasmolitice, citotoxice, antiseptice, diuretice, stimulente și antioxidante. Este totodată un antibiotic natural blând.

Medicament natural din hrean

Stimulează producția de urină și ajută la calmarea simptomelor cauzate de o infecție urinară bacteriană. Ajută la eliminarea mucusului asociat cu infecții bronhice și sinuzală.

Fierbințeala sa și gustul picant se datorează conținutului de alil izotiocianat, un compus care a demonstrat efecte anticancerigene puternice. Cercetările au arătat că acesta este foarte rapid preluat de celulele corpului după administrarea sa orală.

Hreanul conține și alte substanțe cu efecte chimio-preventive, precum glucozinolați și sinigrină. Este o sursă valoroasă de antioxidanți și enzime, care protejează organismul împotriva unei game variate de boli.

Grație activității sale microbicide puternice, a dovedit o eficiență deosebită împotriva unui spectru larg de patogeni. Exercită efecte toxice împotriva celulelor maligne, induce moartea celulelor canceroase, indiferent de originea țesuturilor.

Studiile au arătat că acest aliment are beneficii asupra întregului organism:

– răceală și gripă
– amigdalită
– dureri și infecții ale sinusurilor
– congestie pectorală
– dureri de cap
– boli de plămâni
– dureri musculare și articulare
– boli canceroase
– infecții urinare
– retenție de apă
– mătreață
– organism intoxicat

În continuare vă oferim o rețetă populară pe bază de hrean, ouă, suc de lămâie și miere. Este un macerat cu efecte energizante, profilactice și curative deosebite.

_________________________________________________________________________________________________________

Medicament natural din hrean

Ingrediente

• 12 ouă
• 1 kg de hrean
• 1 litru de țuică naturală (preferabil de prune)
• 1 kg de miere
• lămâi

Preparare

Spălați bine ouăle și puneți-le într-un borcan mare. Turnați peste ele suc de lămâie proaspăt stors, cât să le acopere bine. Se lasă la macerat în zeama de lămâie timp de 12 ore.

Se sparg și se pun într-un bol și se mixează bine. Se adaugă sucul de lămâie în care au stat ouăle 12 ore. Se adaugă țuica și mierea de albine și se mixează, până la dizolvare.

Se curăță hreanul de coajă, se spală și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă pentru incorporare.

Se transferă compoziția obținută în borcan și se închide ermetic. Se lasă la macerat vreme de 9 zile, agitând recipientul zilnic.

_________________________________________________________________________________________________________

Administrare și recomandări terapeutice

Se consumă câte 1 lingură de preparat, de 1-3 ori pe zi, după mesele principale. Este indicat în:

• oboseală cronică
• anemie
• imunitate scăzută
• probleme ale circulației sangvine
• afecțiuni respiratorii și pulmonare

 

_________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Mercola, What Is Horseradish Good For? https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/05/30/horseradish-benefits.aspx

2. LIVE STRONG, Horseradish Side Effects: https://www.livestrong.com/article/506866-what-are-the-benefits-of-mustard-oil-for-sinusitis/

3. Doxologia, Metode de folosire a hreanului în scopuri curative: https://doxologia.ro/sanatate/medicina-naturista/metode-de-folosire-hreanului-scopuri-curative

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Lamaile se lasa la macerat timp de 12 ce??? zile?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.