O linguriță de CAYENNE pune în câteva minute pe picioare un pacient cu ATAC de CORD

Dr. John R. Christopher susține că piperul Cayenne este cel mai valoros remediu natural din lume. Este un condiment salvator de vieți, care nu trebuie să lipsească din nici o casă.

Cayenne este denumirea dată celui mai iute tip de ardei din genul de legume Capsicum. Se găsește la magazinele naturiste sub formă de pulbere.

Acest condiment poate face minuni în ceea ce privește tonifierea și refacerea inimii. Este de altfel una din cele mai bune surse de vitamine E, un tonic cardiac excelent.

Datorită faptului că stimulează circulația sangvină în întregul corp, acesta poate porni din nou inima în urma unui infarct.

„Cayenne echivalează cu fluxul sanguin din vârful capului și până la picioare”, spunea dr. Christopher într-o conferință, relatând exemplul unui băiețel împușcat care a fost tratat imediat cu cayenne.

Piperul a oprit aproape instant sângerarea și i-a salvat viața. Copilul de 8 ani a fost împușcat accidental în abdomen. Glonțul a atins coloana vertebrală, ricoșând și cerând o altă rană în corp. Unul din studenții doctorului Christopher, care locuia alături, a auzit împușcătura. Descoperindu-l pe copil în stare de hemoragie gravă, a alergat repede în casă, a luat un pahar cu apă și a amestecat 1 lingură de cayenne.

A turnat soluția pe corpul copilului și a chemat ambulanța. Până a ajuns la spital, sângerarea s-a oprit. Impresionant de gravitatea împușcăturii și a rănii, doctorul care l-a operat pe copil a declarat că nu a văzut niciodată un asemenea caz în care sângerarea să se oprească atât de repede. Abdomenul băiatului era curat, neavând nici o urmă de sânge.

Pe când avea 30 de ani, medicii i-au spus doctorului Christopher că nu va mai ajunge până la vârsta de 40 de ani, din cauza multiplelor boli de care suferea: artrită, întărirea arterelor, ulcer stomacal și răni cauzate de accidente rutiere.

A început să ia Cayenne, câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi. A ajuns cu bine la 45 de ani, iar medicii care l-au examinat i-au spus:

„Este uluitor! La vârsta de 45 de ani aveți structura venoasă a unui adolescent!”

Tensiunea lui arterială era perfectă. Nu puteau înțelege. Dr. Christopher le-a explicat că acest miracol se datorează piperului Cayenne.

Viețile a zeci de oameni au fost salvate cu ajutorul acestui remediu: persoane cu probleme cardiace, ulcere, astm. Efectele sale asupra circulației sangvine sunt impresionante, dovedite științific.

Un studiu realizat de Universitatea din Cincinnati a arătat că un unguent pentru dureri articulare pe bază de capsaicină (substanța activă din cayenne) a redus durerea pacienților cu infarct. Unguentul a fost aplicat pe piept sub formă de frecție.

Experimentele pe șoareci au arătat că aplicarea acestei substanțe pe regiunea inimii a redus celulele miocardice necrozate în urma infarctului cu 85%.

„În 35 de ani de practică nu am pierdut nici măcar unul dintre pacienții cu atac de cord pe care i-am consultat la domiciliu. Motivul este că, ori de câte ori intram la un astfel de bolnav, dacă respira încă și putea înghiți, îi dădeam să bea cât de repede o cană cu ceai de ardei iute, și în câteva minute își revenea și se putea ridica din pat”.

Capsaicina din ardeiul iute reduce inclusiv durerile cauzate de osteoartrită, nivelul colesterolului și a trigliceridelor din sânge și riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Studiile au demonstrat că persoanele care consumă ardei iute au un risc mai mic de a suferi un atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.

Dr. Richard Schultze afirma de asemenea că ardeiul iute este mai puternic decât orice altă plantă medicinală în ceea ce privește vindecarea bolilor.

________________________________________________________________________________________________________

Moduri de utilizare

Ceai. Se pune 1 linguriță/lingură de piper cayenne într-o cană cu apă clocotită; se lasă la infuzat 5 minute și se bea cald.

Are efecte stimulente asupra circulației, tonice generale, anti-infecțioase, antiinflamatoare, analgezice în durerile reumatice, dureri în gât, dureri de infarct.

Tinctură de cayenne. Se pun 60 g de cayenne la macerat în 900 ml alcool de 90 de grade, timp de 40 de zile. Se strecoară și se folosește atât intern, cât și extern.

Ulei de ardei iute. Se umple un borcan pe jumătate cu ardei iuți tocați, cu tot cu semințe. Se completează cu ulei, se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat 2 săptămâni într-un loc cald.

Se aplică pe regiunile dureroase ale corpului – dureri articulare, neuropatii, degerături, zona zoster, psoriazis, alopecie, gingivită (uleiul se ține în gură 5-10 minute, apoi se scuipă și se clătește cu apă călduță).

Unguent de ardei iuteSe taie un pachet de unt bucăți și se pune la topit pe bain-marie, până devine lichid. Se adaugă 3-4 linguri de ardei iuți roșii tocați mărunt. Se lasă să fiarbă 10 minute, și se lasă apoi la răcit.

Se folosește asemenea uleiului de ardei iute preparat după rețeta de mai sus, prin aplicații locale

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Health and Wisdom, CAYENNE: http://www.health-and-wisdom.com/store/pg/124-Cayenne-Pepper.aspx

2. Prodieta, Ardeiul iute: https://prodieta.ro/ardei-iute-proprietati-efecte-beneficii-ardeiul-iute-slabeste-ajuta-la-slabire-remedii-naturiste-cu-ardei-iute/

3. Familia Ortodoxă, MEDICAMENTELE DIN BUCĂTĂRIE (I): http://www.familiaortodoxa.ro/2015/03/31/condimentele-gardienii-sanatatii-noastre-i/

1 comentariu

  1. Fals . E bun preventiv. In timpul unui atac de cord NU .Atenţie la detalii, e vorba de viaţă. O zi bună !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.