Leac din USTUROI și ulei de MĂSLINE pentru infecțiile URECHII

Usturoiul este folosit pentru tonifierea și vindecarea organismului încă din antichitate. Există dovezi care arată utilizarea acestuia în Grecia și Roma Antică.

Unul din cele mai renumite leacuri pe bază de usturoi este „uleiul de usturoi„, utilizat cu succes pentru tratarea infecției urechii.

Aceste două ingrediente fac o pereche reușită în bucătărie. Sunt de altfel baza dressing-urilor folosite în dieta mediteraneeană. Efectele lor terapeutice își unesc forțele și dau un remediu foarte eficient pentru tratarea infecțiilor din sfera ORL, întâlnite cu precădere la copii.

Academia Americană de Pediatrie nu recomandă utilizarea antibioticelor în infecțiile urechii, deoarece cele mai multe dintre acestea sunt cauzate de virusuri, iar antibioticele nu pot trata decât infecțiile produse de bacterii.

Despre usturoi

Usturoiul este bogat în antioxidanți și compuși antibacterieni, antifungici și antimicrobieni. Are proprietăți antibiotice demonstrate științific, fiind util în numeroase tipuri de infecții, atât bacteriene, cât și virale și fungice. Este folosit îndeosebi în infecțiile sinusurilor, dureri în gât, infecții cu candidă și dureri ale urechii

Este inclus alături de cimbru, rozmarin și alte plante antimicrobiene în componența unui produs eficient împotriva infecțiilor folosit în timpul ciumei bubonice, numit „Oțetul celor patru hoți”.

Despre uleiul de măsline

Uleiul de măsline acționează ca un antiinflamator asupra canalului inflamat al urechii. Totodată, acesta înmoaie dopurile de ceapă formate în ureche și ajută la eliminarea lor.

Atenționări

Există și o avertizare importantă cu privire la utilizarea acestui remediu. Uleiul de usturoi nu trebuie picurat sau turnat direct în ureche, deoarece situația se poate înrăutăți.

Se înmoaie o bucată de vată sau de bumbac în ulei și se introduce în urechea afectată. Tamponul este apoi lăsat să acționeze în voie și să-și facă efectul.

Totodată, acest remediu (și altele asemenea) este contraindicat persoanelor care au timpanul rupt.

___________________________________________________________________________________________________

Ulei de usturoi – rețetă

Ingrediente

• 2 căței de usturoi
• 4 linguri (60 ml) de ulei de măsline extravirgin

Preparare

Aprindeți cuptorul la 100 de grade Celsius. Așezați în tava cuptorului o sosieră sau un bol rezistent la temperaturi mari. Adăugați uleiul de măsline și cățeii de usturoi tocați mărunt.

Introduceți tava în cuptor și stingeți focul. Lăsați uleiul să stea la căldură circa o oră, pentru ca usturoiul să se infuzeze bine.

Înmuiați o bucată de vată sau bumbac în ulei și introduceți-o în ureche. Uleiul trebuie să fie călduț, nici rece, nici prea fierbinte.

Acest preparat poate fi păstrat timp de 3-4 zile în frigider, înainte de a-l înlocui cu altul nou.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Wellness Mama, Garlic Olive Oil for Ear Infection: https://wellnessmama.com/58936/garlic-olive-oil-for-ear-infection/

2. Garlic Olive Oil Salve, Natural Nutrition, The South African Journal of Natural Medicine, June Issue, 2016: http://www.naturalmedicine.co.za/index.php?option=com_content&view=category&id=1964&Itemid=624

3. LIVE STRONG, A Home Remedy for Ear Infection With Garlic: http://www.livestrong.com/article/379976-a-home-remedy-for-ear-infection-with-garlic/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.