PUDRA de SALVIE întărește DINȚII și GINGIILE, albește dantura și împrospătează respirația

Salvia este un remediu renumit pentru igiena orală. Este una din cele mai bune plante pe care le putem folosi pentru sănătatea cavității bucale. Are efecte bune atât asupra dinților și a gingiilor, cât și asupra gâtului.

Datorită proprietăților sale antiseptice și efectelor de împrospătare a respirației, salvia este folosită în pastele de dinți naturale.

Pudră de Salvie

Salvia conține rășini, saponine, taninuri, triterpenoizi, acizi fenolici, substanțe asemănătoare estrogenului și uleiuri volatile cu efecte antiseptice, antivirale și antibiotice: salven, pinen, cineol, vorneol, tujon și eteri

În medicina tradițională este folosită pentru întărirea gingiilor și reducerea sângerărilor gingivale. Ajută inclusiv la albirea dinților, fiind considerată o alternativă naturală pentru pastele de dinți care conțin substanțe cu potențial toxic.

_____________________________________________________________________________________________________

Cercetătorii brazilieni au testat mai multe extracte de plante împotriva unor mostre de salivă și au descoperit că salvia și cuișoarele sunt cele mai toxice împotriva microorganismelor care cauzează halena.

Rezultate similare au obținut și cercetătorii de la Universitatea Hadassah-Hebrew. Aceștia au evaluat proprietățile unei formule pe bază de salvie asupra sănătății orale și au observat că aceasta reduce respirația neplăcută și distruge bacteriile prezente în cavitatea bucală.

_____________________________________________________________________________________________________

Ceaiul de salvie, folosit sub formă de gargară sau la clătirea gurii, ajută la tratarea ulcerațiilor bucale, ameliorare durerilor în gât, reducerea febrei și a simptomelor de răceală și gripă.

Totodată, salvia este un remediu valoros pentru sistemul nervos și pentru stomac.

_____________________________________________________________________________________________________

Salvia se poate cultiva ușor, în grădină sau la ghivece. Se găsește și de cumpărat la ghiveci, din marile hypermarketuri. Un mod simplu de a o utiliza este sub formă de pudră.

Frunzele uscate se macină prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se cerne printr-o sită. Se amestecă 1 lingură de pudră de salvie cu ½ lingură de sare de mare și se păstrează într-un borcănel cu capac.

Pentru a folosi pudra de dinți, se înmoaie periuța în apă și apoi în pudră și se periază dinții. Ca pastă de dinți, se recomandă un produs natural și o periuță mai moale, pentru a nu irita dinții și gingiile.

Frunzele proaspete pot fi mestecate ca atare pentru împrospătarea respirației. Masarea dinților și a gingiilor cu frunzele ușor zdrobite, ajută la curățarea lor, îndepărtarea plăcii și a bacteriilor asociate cu cariile dentare.

Această plantă este contraindicată femeilor însărcinate și celor care alăptează.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Merrilyn Hope, Antibiotic Sage Herb Whitens Teeth And Strengthens Gums: http://merrilynhope.com/antibiotic-sage-herb-whitens-teeth-and-strengthens-gums/

2. Global Healing Center, The Benefits of Sage for Halitosis (Bad Breath): https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-sage-for-halitosis

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.