O cană de ceai de FLOAREA-PASIUNII poate remedia tulburările de SOMN

Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata), cunoscută și sub numele de „floarea-patimilor”, este una din cele mai vestite remedii populare pentru afecțiunile sistemului nervos.

Botaniști din întreaga lume converg asupra faptului că această plantă este un somnifer excelent pentru cei care suferă de insomnie.

Floarea-Pasiunii (Passiflora incarnata)

Expertul în plante James A. Duke susține că florile proaspete și uscate de passiflora sunt folosite de secole pentru calmarea tensiunii nervoase și îmbunătățirea somnului.

Numeroase studii farmacologice au confirmat efectele sale sedative, și au arătat că floarea-pasiunii este eficientă și împotriva anxietățiiEste folosită în combinație cu alte plante pentru tratarea stărilor tensionate, agitației, iritabilității și dificultății de a adormi.

Potrivit Departamentului de Farmacognozie din cadrul Universității din Viena, extractele din părțile aeriene ale acestei plante sunt folosite pe scară largă în produsele naturiste cu efecte sedative. Comisia E. a Germaniei consideră floarea-pasiunii un sedativ blând.

În ciuda popularității sale, passiflora nu a fost investigată în studii umane până în anul 2011. Cercetătorii de la Școala de Psihologice și Psihiatrie din cadrul Universității Monash din Australia au testat efectele ceaiului de passiflora pe un grup de 41 de persoane sănătoase (18-35 ani), cu tulburări ușoare de somn.

Persoanele care au primit câte o cană de ceai de passiflora pe zi, timp de o săptămână au raportat o îmbunătățire a calității somnului, comparativ cu grupul placebo. Passiflora a îmbunătățit markerii de somn (activitatea creierului și a ratei inimii în timpul nopții).

Concluzia cercetătorilor a fost că o doză mică de passiflora, sub formă de ceai, poate avea beneficii pe termen scurt la persoanele sănătoase cu fluctuații ușoare ale calității somnului.

________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Ngan A, Conduit R., A double-blind, placebo-controlled investigation of the effects of Passiflora incarnata (passionflower) herbal tea on subjective sleep quality, Phytother Res. 2011 Aug;25(8):1153-9. doi: 10.1002/ptr.3400. Epub 2011 Feb 3: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21294203

2. Krenn L., [Passion Flower (Passiflora incarnata L.)–a reliable herbal sedative], Wien Med Wochenschr. 2002;152(15-16):404-6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12244887

3. James A. Duke, Farmacia Verde, Editura All, 1997, p. 293

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.