√ Articol bazat pe studii științifice Roșcovele ar putea ușura cura de slăbire prin efectul lor de suprimare a apetitului. Studiile au arătat că sunt benefice și în diabet sau alte tulburări cardio-metabolice. Ce sunt roșcovele? Carobul este un fruct […]
Articole despre 'roșcove'
Adăugați pudră de roșcove în pâine dacă aveți diabet! Ajută la scăderea glicemiei
√ Bazat pe studii științifice Un studiu publicat în 2018 în „Journal of Functional Foods” sugerează că adăugarea unei cantități mici de pudră de roșcove în pâine ajută la îmbunătățirea controlului glicemic la diabetici. Pâină din făină care nu crește […]
Băutură de ROȘCOVE, bogată în minerale și antioxidanți – un înlocuitor excelent pentru cafea (rețetă + beneficii)
Roșcovele sunt plante leguminoase, cu păstăi și boabe ca fasolea, cultivate de 4.000 de ani în Orientul Mijlociu. Pudra de roșcove, comercializată și sub numele de „carob” – este cunoscută și folosită ca un înlocuitor pentru pudra de cacao în […]
Mic-dejun bogat în CALCIU: SUSAN, IAURT și pudră de ROȘCOVE (rețetă video)
Iaurtul, semințele de susan și pudra de roșcove se diferențiază între alte alimente prin conținutul lor ridicat de calciu. Se potrivesc bine ca gust și textură, și de aceea le-am ales pentru această rețetă. Smoothie bogat în calciu – rețetă […]
Siropul de ROȘCOVE, bun pentru afecțiunile respiratorii și pierderea în greutate (rețetă)
Siropul de roșcove este un preparat de inspirație europeană, provenind mai exact de la locuitorii insulei Malta. Este un remediu ideal pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator și digestiv, și pentru pierderea în greutate. Sirop de roșcove: rețetă Ingrediente • 1 […]
Pudra de roșcove – un aliment alcalin miraculos, bogat în proteine, calciu și antioxidanți
Înrudite cu fasolea, lintea, soia, mazărea și bobul, păstăile de roșcove au reprezentat o sursă importantă de hrană cu mii de ani în urmă. Pudra de roșcove (carobul), obținută prin măcinarea tecilor, este nu doar un înlocuitor pentru cacao, ci un […]