Suc de MORCOV cu GHIMBIR și LĂMÂIE la blender – energie pentru întreaga zi

Sucul de morcov este o binefacere extraordinară pentru organismul nostru. Este recomandat de nutriționiști și fitoterapeuți în aproape toate bolile posibile, inclusiv în tratamentul cancerului.

Morcovul conține foarte multe vitamine (A, B1 și B2, C și K). Are efecte tonice, detoxifiante, regenerante, imunostimulatoare și anticancerigene.

Suc de Morcov

Este deosebit de important pentru creșterea copiilor, pentru convalescenți și anemici, având un rol esențial în regenerarea globulelor roșii. Sucul de morcov mărește imunitatea și rezistența la infecții.

Mamele care beau suc de morcovi pe perioada sarcinii vor naște copii mai rezistenți la infecții. De asemenea, sucul de morcovi mărește cantitatea de lapte pe perioada alăptării.

Sucul de morcovi ajută îndeosebi la eliminarea infecțiilor renale și la vindecarea problemelor digestive. Profesorul Ovidiu Bojor îl consideră un remediu important pentru majoritatea afecțiunilor aparatului digestiv: inflamații gastrointestinale, constipație, diaree, dispepsie acută, diaree la sugari, gastrită hiperacidă, ulcer gastroduodenal, ulcer cu hemoragii, colibaciloză, tenie.

Sucul de morcov are o eficiență dovedită și în tratarea afecțiunilor ficatului (îndeosebi în icter), datorită proprietăților sale regenerante.

Datorită acțiunii sale diuretice puternice, sucul de morcov este extrem de util în litiază urică, gută, reumatism și artrită.

Nu trebuie omis nici utilitatea sa în tratarea bronșitelor cronice și a astmului.

Studiile recente au descoperit că morcovul are proprietăți hipoglicemiante și are efecte similare insulinei, fiind astfel benefic diabeticilor. Morcovii reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare.

Este totodată important pentru sănătatea pielii și a vederii și creșterea acuității vizuale.

Un semn evident al lipsei de vitamina A este uscarea pielii, deteriorarea părului și a unghiilor. Sucul de morcov este o sursă generoasă de beta-caroten, care se transformă în vitamina A în organism.

Datorită efectelor depurative, sucul de morcov ajută la eliminarea unor cantități mari de toxine și implicit la curățarea și vindecarea pielii (dermatoze, riduri).

Vitamina A este de asemenea necesară pentru sănătatea oaselor și a dinților. Vitamina E din morcovi susține repararea țesuturilor și previne dezvoltarea cancerului.

Suc de morcov, ghimbir și lămâie – rețetă

Ingrediente

• 2 morcovi
• 1 linguriță de ghimbir mărunțit
• 1 lingură de suc de lămâie
• 2 căni de apă
• 5-6 cuburi de gheață (opțional)

Preparare

Curățați morcovii de coajă și spălați-i. tăiați-i bucăți mici și puneți-i în vasul blenderului. Adăugați apa (cât să acopere morcovii puțin). Adăugați apoi sucul de lămâie proaspăt stors, ghimbirul mărunțit și cuburile de gheață, dacă folosiți.

Mixați la viteză medie circa 20 de secunde, apoi la viteză maximă timp de 1 minut.

Surse articol:
1. Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. http://www.naturalhealth365.com/carrot_juice.html/

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Se consuma o singura data? Multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.