SUCUL de MORCOV, LĂMÂIE, GHIMBIR și SCORȚIȘOARĂ – mai sănătos decât cafeaua sau ceaiul de dimineață

Morcovul are atât de multe calități, încât ar trebui să consumăm în fiecare zi câte un morcov crud. Dar câți dintre noi facem aceasta?

Preferăm de multe ori ceva dulce ambalat frumos din magazin, care nu ne poate oferi decât satisfacție gustului și multe calorii goale.

Suc de Morcov și Ghimbir

Suc de Morcov și Ghimbir

Morcovul susține sănătatea multor organe interne și a pielii. Ajută la alcalinizarea corpului și promovează longevitatea, datorită mineralelor (magneziu, fosfor, potasiu) și a antioxidanților conținuți (îndeosebi carotenoizi).

Consumul de morcov crește imunitatea organismului la infecțiile respiratorii, încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor, ajută la scăderea colesterolului, previne cancerul pulmonar și ameliorează problemele pielii (riduri, eczeme, psoriazis).

Datorită conținutului de glutațion, morcovii protejează celulele organismului de daunele radicalilor liberi. Are și efecte antiinflamatoare, prin care poate ameliora durerile reumatice și artritice.

Suc de morcov, ghimbir, lămâie și scorțișoară

Datorită dulceții sale, morcovul poate fi folosit la prepararea de deserturi crude sau sucuri naturale bogate în vitamine, în diferite combinații binefăcătoare organismului nostru. Se asociază foarte bine cu roșii, sfeclă, ghimbir și lămâie.

Ingrediente

• 4 morcovi mediii
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
• ½ lămâie
• ½ linguriță de turmeric
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară
• 1 pahar de apă

Preparare

Curățați morcovii, ghimbirul și lămâia de coajă. Spălați-le bine și tăiați-le bucăți mici. Puneți-le în blender împreună cu apa, și mixați 2 minute.

Strecurați totul printr-o sită fină. Dacă vi se pare prea concentrat, mai puteți adăuga apă. La final, adăugați scorțișoara și turmericul. Dacă aveți un storcător în casă, folosiți mai mulți morcovi și nu mai adăugați apă.

___________________________________________________________________________________________

Sucul de morcov cu lămâie, ghimbir și scorțișoară este îndeosebi util celor răciți sau bolnavi. Pe lângă conținutul bogat în vitamina C, sucul de lămâie ajută la eliminarea toxinelor din corp și la alcalinizare. Protejează vasele de sânge și combate bolile cardiovasculare. În plus, adaugă oricărui suc o aromă deosebită.

Adaosul de scorțișoară și ghimbir face acest suc ideal pentru zilele friguroase, deoarece aceste două condimente stimulează circulația și ajută la încălzirea corpului. Scorțișoara este totodată antimicrobiană, antifungică, anti-diabetică, energizantă și benefică pentru creier.

Turmericul este un antiinflamator important, care poate reduce durerile de articulații și durerile în piept. Susține funcția ficatului și procesele de detoxifiere, accelerează metabolismul și are proprietăți anticancerigene.

Sursă: http://healthyblenderrecipes.com/recipes/cosy_winter_carrot_juice

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.