Cum să faci SUC de MORCOVI dacă nu ai un storcător în casă

Din punct de vedere terapeutic, sucul este cea mai bună formă de administrare a morcovilor cruzi, deoarece toate substanțele nutritive active sunt mai rapid asimilate de corp, într-o formă concentrată.

Suc de Morcovi Rețetă

Suc de Morcovi Rețetă

Cum se obține sucul de morcovi

Dacă nu aveți în casă un storcător electric, puteți folosi un robot pentru a toca mărunt morcovul, sau o răzătoare.

Nu curățați legumele de coajă, deoarece în coajă se găsesc cea mai mare concentrație de vitamine și antioxidanți. Procedați astfel: puneți morcovii într-un lighean cu apă și oțet de mere, și lăsați-i la înmuiat câteva minute. Folosiți o periuță pentru a îndepărta impuritățile. Tăiați capetele care conțin încă părți verzi (și care sunt toxice), și alte porțiuni afectate.

Tăiați morcovii bucăți mici, și puneți-le în robot sau blender. Adăugați apă, cât să acopere morcovii. Mixați până când obțineți un piure fin. Sau dați-le pe răzătoare, apoi combinați pasta obținută cu apă.

Mai adăugați apoi puțină apă încălzită în terciul obținut, și lăsați la infuzat 15-30 de minute.

Filtrați apoi sucul folosind o strecurătoare deasă. Presați terciul cu o lingură pentru a extrage cât mai mult lichid.

Sucul obținut se bea imediat, sau se poate păstra la frigider cel mult 6 ore, în recipiente închise la culoare, pentru a nu se oxida.

Cum se consumă

Doza zilnică pentru adulți este de 150-300 ml pe zi, în cure de 2-4 săptămâni. Nu trebuie depășită această doză. Se poate combina cu suc de portocale, suc de lămâie, suc de cătină, suc de mere sau suc de sfeclă roșie. Se oate adăuga și puțină miere.

Recomandări terapeutice

Morcovii sunt foarte bogați în vitamina A. Conțin vitaminele B1, B2 și C, potasiu, calciu, fosfor și fier. Consumul de morcovi este benefic pentru ficat, piele, păr și unghii. Acționează ca un tonic pentru întregul corp, în special pentru imunitate, și ca un întineritor pentru țesuturi și piele.

– Anemie, astenie
– Diaree, constipație
– Viermi și infecții intestinale
– Imunitate scăzută
– Infecții fungice și virale

– Boli ale ficatului, bilei și plămânilor
– Insuficiență hepato-biliară
– Icter
– Vedere slabă, degenerescență maculară
– Dermatoză
– Boli infecțioase și degenerative
– Cancer
– Îmbătrânire prematură
– Riduri, boli de piele
– Demineralizare
– Rahitism
– Intoxicații
– Ateroscleroză, hipertensiune arterială, infarct miocardic

Sursă: „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. in combinatie si cu mere e grozav !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.