MORCOV, GHIMBIR, MĂR și SCORȚIȘOARĂ – elixir pentru scăderea COLESTEROLULUI (rețetă video)
Vă propunem o băutură gustoasă, ușor de preparat acasă, din ingrediente simple, care are ca efect scăderea colesterolului, fără a folosi usturoi, ca în rețeta precedentă.
Smoothie din morcov, măr și ghimbir – rețetă
Ingrediente
• 1 morcov
• 1 măr
• 3 feliuțe de rădăcină de ghimbir
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 pahar cu apă
Preparare
Curățați și tăiați morcovul rondele, iar mărul bucăți mici. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită cu tot cu coajă, dacă o spălați înainte cu oțet de mere. Adăugați toate ingredientele în blender, și pulsați până când rezultă o băutură omogenă.
Dacă aveți un storcător în casă, și doriți să preparați suc, folosiți 4 morcovi, 1 măr și 1 felie de 6 mm de rădăcină de ghimbir.
♣ Beneficii
Fiecare ingredient care compune acest suc are proprietăți hipocolesterolemiante, adică de scădere a nivelului colesterolului.
Un studiu clinic realizat în două clinici de Boli Cardiace din nordul Iranului între aprilie și mai, 2004, pe 45 de pacienți, a arătat că ghimbirul are un efect semnificativ de reducere a lipidelor (grăsimi), comparativ cu placebo. Cercetătorii israelieni au descoperit de asemenea că extractul de ghimbir are efecte dramatice pozitive asupra sănătății cardiovasculare: scăderea colesterolului și prevenirea aterosclerozei și oxidării colesterolului rău.
Despre scorțișoară și scăderea colesterolului și a glicemiei s-a scris foarte mult în ultimii ani. Cercetătorii din Pakistan au dorit să determine dacă scorțișoara îmbunătățește nivelul glucozei, trigliceridelor, colesterolului total și bun la persoanele cu diabet 2. Rezultatele acestui studiu au demonstrat că un aport de 1, 3 sau 6 g de scorțișoară pe zi reduce glucoza, trigliceridele, colesterolul rău și colesterolul total seric la bolnavii cu diabet 2, iar includerea scorțișoarei în dieta acestora poate reduce factorii de risc asociați cu diabetul și bolile cardiovasculare.
Legumele sunt surse alimentare majore de fibre și antioxidanți puternici, precum carotenoide, polifenoli și Vitamina C, care explică efectele lor protective împotriva bolilor cardiovasculare. Un studiu realizat de cercetătorii francezi a investigat de asemenea efectele consumului de morcov asupra metabolismului lipidelor și statusului antioxidant la șobolani, pe o durată de 3 săptămâni. Rezultatele au confirmat că morcovul modifică absorbția colesterolului și excreția acizilor biliari, și crește statusul antioxidant. Aceste efecte oferă mai multă protecție cardiovasculară.
Vezi și rețeta video:
Posted by LaTaifas.ro on 4 Aprilie 2015
Surse articol:
1.”Cartea Completă a Sucurilor”, Michael T. Murray
2.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18813412
3.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/11/26/ginger.aspx
4.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14633804
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14569406
Si scortisoara TINE GLICEMIA SUB CONTROL.E un deliciu.Multumesc.