SUC tonic pentru CREIER, bogat în MAGNEZIU și CALCIU, din NUCI și MĂCEȘE

În acest articol vă prezentăm o băutură tonică de toamnă, cu efecte deosebit de benefice asupra creierului.

Este vorba despre un suc obținut din nuci și măceșe uscate. Fructele se mixează pur și simplu în blender cu apă, iar lichidul alb rezultat, care seamănă cu un lapte, se strecoară.

Această băutură exercită un efect fortifiant asupra creierului, fiind utilă îndeosebi celor care depun un efort intelectual mare. Are un conținut ridicat de magneziu și calciu, Omega-3 și fibre.

Este bună și pentru copii. Se poate face o cură de 10 zile, preferabil înainte de începerea școlii, pentru a crește tonusul psihic și capacitatea de învățare pe parcursul anului școlar.

_________________________________________________________________________________________________________

Lapte din nucă și măceș – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de măceșe uscate măcinate
• 3 linguri de nuci
• 1 litru de apă minerală

Preparare

Măceșele uscate se macină prin râșnița electrică de cafea și se pun în blender. Se adaugă nucile și apoi apa. Apa minerală este binevenită în această rețetă pentru efectul remineralizant asupra organismului și creierului.

Se mixează la viteză mare câteva minute, până când ingredientele se zdrobesc bine și lichidul se deschide la culoare și capătă o viscozitate vizibilă.

Strecurați lichidul printr-o sită fină, într-o carafă sau într-o sticlă. Astfel veți îndepărta perișorii fini pe care măceșele îi prezintă la exterior, și care pot duce la sufocare sau intoxicare dacă sunt consumați.

_________________________________________________________________________________________________________

Îndulciți cu miere dacă doriți ca sucul să aibă un gust mai plăcut. Cea mai bună este mierea polifloră sau mierea de mană.

Se pot adăuga de asemenea diverse mirodenii:

ghimbir (cu efect încălzitor și antiinflamator)
– suc de lămâie (cu efect răcoritor și imunostimulator)
cardamom (cu efect detoxifiant asupra ficatului)
scorțișoară (cu efect stimulent asupra creierului), sau alte arome.

Sucul rezultat se servește imediat, sau se păstrează la frigider câteva ore.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Bioculinaria, Dulcele de toate zilele: https://www.youtube.com/watch?v=ZO315dy9ZqI

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.