Beți zilnic suc de MORCOV – are efecte excelente asupra sănătății!

Legumele care ne dau posibilitatea să le consumăm în stare crudă pot fi considerate adevărate medicamente pentru sănătatea noastră.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi le folosim la tocănițe, ciorbe și alte rețete care necesită preparare termică.

Suc de Morcov

Am ajuns să preferăm biscuiții, chipsurile și alte dulciuri pline de chimicale din comerț în locul unui morcov crud, de pildă.

Morcovul poate fi numit pe bună dreptate regele alimentelor. Consumat în stare crudă, ca atare, în salate, sau sub formă de suc, ne poate aduce numeroase beneficii sănătății.

Sucul de morcov este de altfel unul din cele mai simple remedii pe care le avem la îndemână pentru întărirea sănătății. Dar mulți oameni nu cunosc valoarea nutritivă și terapeutică a acestui suc.

Fitoterapeutul Constantin Milică, de la Centrul AROMA – Universitatea de Agronomie din Iași spune că sucul de morcov, obținut prin stoarcere, este un rezervor de vitamine și săruri minerale.

Pentru academicianul Ovidiu Bojor, morcovul este un remediu foarte bun pentru afecțiunile stomacului și ale ficatului. Datorită acțiunii sale diuretice, este recomandat în reumatism, artrită și gută.

Doza zilnică, recomandată celor care au nevoie de o remineralizare a organismului, este de 100-300 ml de sucAcesta se bea ca atare, nediluat, înainte de masa de dimineață. Este un stimulent extraordinar al imunității noastre naturale.

_____________________________________________________________________________________________________

Toate categoriile de vârstă pot consuma suc de morcov. Vor simți efectele sale revigorante mai ales copiii, vârstnicii, femeile însărcinate și persoanele aflate în perioada de convalescență (recuperare după o boală gravă sau îndelungată).

Are o acțiune curativă asupra persoanelor care suferă de anemie, infecții recurente, oboseală cronică sau extenuare. Sucul de morcov mărește rezistența la boli și este un protector și adjuvant în afecțiunile cardiovasculare și cancerGrație efectului depurativ, stimulează eliminarea toxinelor și ajută la îmbunătățirea sănătății pielii

Persoanele care suferă de cancer, afecțiuni pectorale, hepatice și renale, și cei care vor să-și îmbunătățească vederea, pot consuma câte 1 litru de suc de morcov pe zi.

Sucul se poate combina cu lămâie și miere, sau cu alte legume: sfeclă roșie, țelină, rădăcină de pătrunjel, ridiche. Asociat cu lapte dulce, favorizează expectorația la bolnavii de astm bronșic, tuberculoză și alte afecțiuni pulmonare.

Cardiacii, cei cu diabet, depresie și probleme gastrointestinale pot bea suc de morcov (300 ml pe zi) amestecat cu suc de spanac (180 ml pe zi).

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Prof. Univ. Constantin Milică, Sucul de morcov – un excelent expectorant pentru persoanele cu boli pulmonare, Farmacia Verde: http://www.farmacia-verde.ro/2013/07/24/sucul-de-morcov-un-excelent-expectorant-pentru-persoanele-cu-boli-pulmonare/

2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Morcovul, Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, pp. 86-87

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.