SUCUL de CEAPĂ VERDE scade GLICEMIA și previne CANCERUL

Ceapa de primăvară, sau ceapa verde, care se găsește din plin în piețe și magazinele de zarzavaturi și legume, este o plantă tânără, imatură, care se recoltează devreme, înainte ca bulbul să crească.

Este o sursă bună de mineralemagneziu, calciu, mangan și fosfor și vitamine din grupul B. Conține cantități mari de vitamina Kvitamina A și vitamina C, fier și acid folic (vitamina B9).

Consumul de ceapă verde este în mod deosebit benefic diabeticilor, deoarece ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Ceapa verde are proprietăți chemopreventive. Un studiu din 2004, apărut în Asia Pacific Journal of Cancer Prevention a arătat o legătură importantă între consumul de legume din familia Allium – usturoi și ceapă cu reducerea riscului mai multor tipuri de cancer.

Cercetătorii de la Academia Sinica din Taiwan – Centrul de Cercetare Agricultural Biotechnolgy – susțin că ceapa verde poate reduce riscul cancerului de colon.

Cum se prepară sucul de ceapă verde

Aveți nevoie de 1 kg de ceapă verde. Se folosesc atât bulbii, cât și frunzele verzi. Tăiați capetele cu mustăți, curăți-le de coaja exterioară și spălați-le bine. Tăiați-le bucăți mai mici și puneți-le în blender.

Mixați-le 1 minut, apoi adăugați 1 litru de apă de izvor sau apă filtrată. Mixați din nou, până la omogenizare. Strecurați pasta printr-o sită sau printr-o bucată de tifon, storcând bine resturile de plante.

Păstrați sucul obținut într-o sticlă sau într-un borcănel de sticlă, cu capac, la frigider. Se ia câte 1 păhărel de 50 ml, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Se fac cure de câte 10 zile, separate de pauze de 10 zile. Se pot face 2 astfel de cure, verificând nivelul glicemiei.

Pentru a spori și mai mult efecte hipoglicemiante ale acestui suc, puteți adăuga în blender împreună cu ceapa verde și 1 mână de urzici tinere. Astfel veți obține un suc și mai remineralizant, eficient și pentru curățarea sângelui și reducerea simptomelor alergiilor.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Nutrition and You, Scallions nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/scallions.html

2. Live Strong, What Are the Benefits of Scallions? http://www.livestrong.com/article/440670-what-are-the-benefits-of-scallions/

3. Sucul de ceapă verde scade glicemia, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 15/aprilie-iunie 2017, p. 9: http://www.lumeacredintei.com/wp-content/uploads/2017/04/LRM-15-s.pdf

4. Arulselvan P, Wen CC, Lan CW, Chen YH, Wei WC, Yang NS., Dietary administration of scallion extract effectively inhibits colorectal tumor growth: cellular and molecular mechanisms in mice, PLoS One. 2012;7(9):e44658. Epub 2012 Sep 14: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23024755

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.