Ceaiul de TRIFOI ROȘU – „detergentul SÂNGELUI”

Trifoiul roșu face parte din categoria celor mai bune plante pentru curățarea sângelui, alături de rădăcina de brusture și rădăcina de păpădie.

Purificarea sângelui este recomandată în toxicitate internă, acnee, chisturi, abcese, erupții și alte boli ale pielii. Remediile care ajută la curățarea sângelui de toxine sunt de asemenea utilizate în tratamentul cancerului.

Trifoi Roșu

Trifoi Roșu (Trifloium pratense)

Acestea funcționează prin stimularea funcțiilor detoxifiante ale ficatului și îmbunătățirea fluxului limfatic, care ajută la procesarea substanțelor toxice și eliminarea lor din corp, și respectiv la drenarea lichidelor din țesuturi și eliminarea infecțiilor.

Semne ale prezenței toxinelor în sânge

Acneea este unul din primele semne care indică faptul că în sângele nostru se află toxine care nu sunt eliminate de către ficat. Când organismul „vede” că ficatul nu reușește să curețe în mod corespunzător sângele, caută alte căi de detoxifiere. Principala cale de eliminare a toxinelor este pielea. Astfel apar coșurile, petele de bătrânețe, eczemele, icterul, rujeola etc.

Acumularea de toxine în sânge poate produce și alte probleme de sănătate, precum alergii, vânătăi, artrită, mirosul corporal, paraziți, tumori sau cancer.

Plantele cu efecte depurative sunt plante amare, bogate în saponine, substanțe care acționeză ca un săpun. De aceea mai sunt numite “detergentul sângelui”. Saponinele descompun celulele roșii de sânge afectate, pentru a permite “reciclarea” fierului și a celorlalți nutrienți pe care acestea le conțin, ajutând astfel la producerea de celule noi.

Cura cu trifoi roșu pentru curățarea sângelui

Trifoiul roșu (Trifloium pratense) este utilizat din vechime pentru congestia limfatică, fiind de asemenea inclus în numeroase preparate naturiste pentru tratarea cancerului și a altor boli cronice, precum ceaiul Essiac.

trifoi

Această plantă conține antioxidanți și numeroși compuși cu proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene, precum acid cafeic, acid clorogenic, cumarină, formononetină, genisteină și isorhamnetină.

Pentru curățarea sângelui, se poate face o cură de 4-6 săptămâni, timp în care se beau câte 2-3 căni de infuzie de trifoi pe zi. Se folosesc 4 lingurițe de trifoi uscat (petale) la 1 cană de apă clocotită. Se infuzează 15 minute. După răcorire, se îndulcește cu puțină miere.

Alte utilizări populare ale trifoiului roșu:

– acnee, alergii, afte bucale, eczeme, psoriazis
– afecțiuni vasculare, tromboză
– prevenirea depunerii de colesterol în artere (ateroscleroză)
– tuse, astm bronșic, boli de plămâni
– anemie
– slăbiciune
– probleme digestive
– boli de ficat
– inflamația mucoaselor
– afecțiuni maligne
– dureri articulare, osteoporoză
– tulburări hormonale, menopauză
– sindrom premenstrual

Contraindicații și precauții

Trifoiul roșu nu este indicat femeilor însărcinate, care alăptează sau care suferă de cancer mamar sau ovarian, nici persoanelor cu boli de ficat cronice sau care iau medicamente pentru subțierea sângelui (anticoagulante).

Întrebați medicul înainte de a utiliza trifoiul roșu. Această plantă poate interacționa și cu alte medicamente, precum: anticoncepționale, estrogeni, hormoni sintetici, tamoxifen.

Surse articol:
1. http://www.foxnews.com/health/2013/06/12/healing-properties-red-clover.html
2. https://jonbarron.org/herbal-library/herbs/red-clover#.V17Agih97IU
3. http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/red-clover
4. http://www.livestrong.com/article/127003-herbs-cleanse-blood/
5. http://www.webnat.com/articles/BloodPurifiers.asp

3 comentarii

  1. Ziceti ca este indicat in boli de ficat,si-apoi INTERZIS IN BOLI DE FICAT .Cand spuneti adevarul ?

  2. Interesant,doar ca nu prea am văzut trifoi roșu…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.