GHIMBIR murat! Ai încercat vreodată? (rețetă + beneficii)

Ghimbirul murat este o delicatesă la japonezi. Aceștia îl mănâncă cel mai des cu sushi, sau între mai multe soiuri de sushi, pentru curățarea cerului gurii.

Noi îl putem servi alături de preparate din carne, pește, orez sau alte mâncăruri care merg cu murături. Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă. Aveți nevoie doar de 4 ingrediente. Este gata în 5 minute.

Ghimbir Murat

Ghimbir Murat

Ghimbir murat – rețetă

Ghimbirul murat susține sănătatea digestivă și reduce simptomele de greață, vărsături, rău de mișcare sau rău de dimineață sau stomac deranjat.

Are proprietăți antiinflamatoare și antitumorale. Ameliorează durerile articulare și îmbunătățește mobilitatea. Scade colesterolul și împiedică formarea de cheaguri de sânge. Previne accidentele vasculare cerebrale și bolile de inimă.

Doza maximă este de 4 g de ghimbir pe zi pentru adulți. La femeile însărcinate, doza este mai mică, de 1 grame pe zi. Este contraindicat copiilor sub 2 ani.

Ingrediente

• 250 g de rădăcină de ghimbir
• 2 linguri de oțet de orez sau oțet de fructe
• 2 linguri de miere
• 1 linguriță de sare

Preparare

După cât de simplă este lista ingredientelor ne putem da seama că rețeta se prepară foarte ușor. Rădăcina de ghimbir se curăță de coajă cu aparatul de decojit legume, apoi se spală și se taie rondele subțiri.

Pentru a obține felii cât mai fine, folosiți o mandolină sau aparatul special de decojit legume.

Puneți feliuțele de ghimbir în borcane de sticlă. Într-un bol separat, amestecați oțetul cu mierea de albine și sarea, până se dizolvă. Gustați și vedeți dacă vă place, dacă nu, mai puteți adăuga miere.

Turnați soluția obținută peste ghimbir (trebuie să acopere ghimbirul) și înfiletați capacele. Puneți borcanul în frigider și lăsați-l să stea cel puțin 1 oră înainte de a-l consuma. Este mult mai bun după câteva zile.

Cu cât mai mult îl lăsați la marinat (2-4 zile), cu atât dulce și mai blând va fi la gust.

Alte rețete sugerează să fierbeți puțin oțetul (împreună cu puțin zahăr, sare și apă) și apoi să-l turnați peste feliuțele de ghimbir. Sau să puneți la fiert 2 căni de oțet cu ½ cană de zahăr, 2 căni de felii de ghimbir și alte condimente, timp de 30 de minute, apoi să transferați amestecul în borcane de sticlă.

Dacă doriți să obțineți un ghimbir murat mult mai atractiv, adăugați câteva picături de suc de sfeclă roșie. Va căpăta o nuanță deosebită.

Puteți adăuga în borcane diferite condimente, precum steluțe de anason, ardei iute, cimbru, rozmarin etc.

Sursă articol: http://healthyeating.sfgate.com/benefits-pickled-ginger-10875.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.