Cine nu are voie să consume SEMINȚE de CHIA (contraindicații și precauții)

Semințele de chia sunt foarte sănătoase. Sunt foarte bogate în minerale, vitamine B, fibre și antioxidanți.

Cu toate acestea, nu toate persoanele le pot consuma în siguranță. Există unele contraindicații pe care trebuie să le știți înainte de a incorpora acest nou aliment în dieta zilnică.

Semințe de Chia - Contraindicații

Semințe de Chia – Contraindicații

Ce beneficii au semințele de chia

Semințele de chia au efecte imunostimulatoare.

Previn diabetul (ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și toleranța la glucoză).

Reduc acumularea de grăsime la nivelul abdomenului și inflamația cardiacă, previne și combate cancerul de sân și de col uterin.

Cresc rezistența corpului și performanța atletică, susțin sănătatea articulațiilor, au proprietăți anti-reumatoide și antiinflamatoare, hrănesc pielea și părul.

Sunt foarte versatile, și pot fi folosite ca agent de închegare sau îngroșare pentru diferite preparate: budincă sau gem de fructe fără foc, smoothie, sucuri sau jeleuri de fructe.

Contraindicații și precauții la consumul de semințe de chia

Doza maximă de semințe de chia pe care o putem folosi într-o zi este de 2 linguri.

Acizii grași Omega-3 au un efect de subțiere a sângelui, de aceea nu trebuie consumate în paralel cu medicamente anticoagulante sau aspirină, nici de către persoanele care se pregătesc pentru o intervenție chirurgicală.

Semințele de chia pot reduce foarte mult nivelul tensiunii arteriale diastolice, de aceea hipertensivii care fac tratament cu medicamente nu trebuie să consume aceste semințe fără acordul medicului.

Semințele de chia pot interacționa și cu unele alimente, precum oregano sau cimbru, susan sau muștar.

Deși se întâmplă mai rar, unele persoane pot suferi reacții alergice la consumul de semințe de chia precum mâncărimi sau lăcrimare excesivă, vomă, diaree, umflarea limbii sau dificultăți respiratorii.

Cele mai frecvente reacții secundare după consumul de semințe chia sunt tulburările gastrointestinale.

Pentru a evita aceste probleme (constipație, diaree, balonare, gaze intestinale excesive), înmuiați semințele în apă înainte de a le consuma, și beți multă apă pe parcursul zilei.

Sursă articol: http://www.healwithfood.org/side-effects/chia-seed-allergies.php#ixzz41ZsYNrDg

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Deci daca scade tensiunea(atenție hipotensivi) atunci e de rău însă in articol previne doar hipertensivii?🤔 atunci cine?!

    • Efectul de scădere a tensiunii arteriale e periculos doar la cei care iau ȘI medicamente pentru scăderea tensiunii, în sensul că o poate reduce sub limita normală.

  2. Va multumesc pentru toate postarile!!

  3. Buna seara,

    Sotul meu are un dezechilibru de minerale si este nevoit sa ia zilnic Magne-B6 si 10 zile pe luna calciu. Exista vreo contraindicatie in aceasta situatie??

    Va multumesc in mod deosebit,

    Cu consideratie,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.