NUCILE au beneficii asupra întregului corp (creier, inimă, intestine, vase de sânge) – ultimele studii
Nucile sunt fără îndoială cel mai hrănitor și sănătos fruct al toamnei, alături de dovleac. Un studiu recent a dezvăluit că nucile au un efect binefăcător asupra întregului organism.
Cele mai noi rezultate, privind efectele consumului de nuci asupra cancerului, îmbătrânirii cognitive, sănătății vasculare și intestinale au fost prezentate în Jurnalul Experimental Biology în aprilie, 2-15.
Cercetătorii spun că nucile reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. În ultimii 20 de ani au fost publicate peste 159 de lucrări științifice care au demonstrat că nucile afectează pozitiv sănătatea inimii, diabetul, cancerul, cogniția, fertilitatea și controlul greutății.
Nucile sunt surse bogate de proteine de calitate, acizi grași Omega-3 și antioxidanți. Majoritatea beneficiilor consumului de nuci se datorează însă în mare parte acidului alfa-linoleic (ALA). Acesta este un acid gras Omega-3, regăsit în cantități mari doar în nuci.
Cancer de colon. Cercetătorii au investigat în premieră efectele compușilor din nuci asupra celulelor cancerului de colon într-un studiu realizat la Universitatea din Coreea (Department of Nutritional Science and Food Management). Extractul de nuci a încetinit în mod semnificativ rata de supraviețuire a celulelor stem canceroase.
Sănătatea intestinală. Microbiomul intestinal este un ecosistem de bacterii care ajută corpul să digere și să utilizeze alimentele pe care le consumăm. Un studiu realizat pe animale a arătat că o dietă bogată în nuci influențează benefic comunitățile de bacterii intestinale, ajutând astfel la prevenirea bolilor cronice.
Sănătatea creierului. Nucile sunt o sursă valoroasă de acizi grași polinesaturați, seleniu, magneziu, acid folic și polifenoli care au un impact asupra unor regiuni critice din creier. Cercetătorii au descoperit că includerea nucilor în dietă are un efect protector asupra creierului care îmbătrânește. Studiul a fost realizat pe animale, și nu pe oameni.
Sănătatea vasculară. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că consumul de nuci are un impact pozitiv asupra femeilor aflate în perioada de post-menopauză, cu un nivel mare de colesterol. Femeile care au consumat câte 40 g de nuci pe zi au prezentat o îmbunătățire a funcției vasculare. Acest efect se datorează acidului gras Omega-3 alfa-linoleic.
Sursă: http://www.medicalnewstoday.com/releases/291740.php
stiu ei, pietarii de ce la dau atat de scump…
Cei care le cultiva Stiu despre ce e vorba…
Si muncesc din greu la nuci:sapa,uda…