Vinul roșu ca MEDICAMENT

1 pahar de vin roșu la masă protejează inima

Medicii cardiologi recomandă de obicei un pahar de vin la masă pacienților, deoarece știu că acesta ajută la menținere sănătății inimii. Resveratrolul este antioxidantul cheie care previne lezarea vaselor de sânge, scade colesterolul rău și previne formarea cheagurilor de sânge.

Vin Roșu Beneficii

Vin Roșu Beneficii

Cercetările realizate pe șoareci de laborator au arătat că resveratrolul poate ajuta de asemenea la menținerea vaselor de sânge flexibile, și la prevenirea inflamațiilor, a obezității și a diabetului, factori de risc pentru bolile de inimă. Aceste beneficii nu au fost încă testate la oameni.

Trebuie reținut că resveratrolul se găsește în coaja strugurilor, și nu atât în miez. De aceea nutriționiștii recomandă consumul strugurilor cu tot cu coajă.

♣ Vinul roșu distruge tumorile

Potrivit unor studii realizate la Universitatea Innsbruck din Austria, strugurii roșii și negri conțin un antioxidant natural extrem de benefic organismului uman, numit prostilben. Acesta are capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi care stimulează dezvoltarea formațiunilor tumorale benigne (chisturi ovariene, fibrom uterin, adenom sau adenomfibrom mamar). În plus, consumul de vin roșu s-a dovedit benefic în scăderea nivelului de colesterol rău don sânge.

Cercetătorii austrieci au descoperit că inclusiv pielița (coaja) și sâmburii de struguri roșii împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase (în special la nivel colorectal). Diagnosticat timpuriu, în primele stadii, acest cancer are șanse mari de vindecare.

Concluziile studiilor arată că un consum de 3 pahare de vin roșu pe zi îi pot feri pe bărbați de cancer colorectal, riscul de a dezvolta această boală fiind redus cu 70%.

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Virginia, resveratrolul pe care îl luăm dintr-un pahar cu vin roșu, băut de 3-4 ori pe zi timp de o săptămână produce un efecte de înfometare a celulelor canceroase aflate în curs de dezvoltare. Oamenii de știință au dozat celulele canceroase la oameni cu resveratrol, și au descoperit că acest compus inhibă acțiunea cheie a unei proteine care hrănește cancerul.

♣ Ascute memoria

Resveratrolul din vinul roșu poate fi cheia unei memorii bune. Oamenii de știință de la Centrul de Cercetare pentru Alzheimer și Tulburări de Memorie au arătat că acest antioxidant împiedică formarea unei proteine prezente în placa regăsită în creierul persoanelor cu Alzheimer. Persoanele care beau 1 pahar de vin roșu pe zi sunt mai vigilenți, și mai puțin predispuși la Alzheimer și demență, potrivit unui studiu realizat la Institutul Central de Sănătate Mentală din Mannheim, Germania.

♣ Combate răceala

Antioxidanții din vinul roșu ne pot feri de răceală și gripă. Un studiu realizat în 2010 a arătat că persoanele care beau mai mult de 14 pahare de vin roșu săptămânal timp de un an au avut un risc mai mic cu 40% de a contacta o răceală. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, antioxidanții luptă împotriva infecțiilor și protejează celulele de efectele distructive ale radicalilor liberi.

♣ Crește longevitatea

Resveratrolul îi poate ajuta pe oameni să trăiască mai mult, prin efectul de suprimare a moleculelor care produc inflamații în corp, și a compușilor din sânge care împiedică producția de insulină. Avantajele anti-îmbătrânire ale vinului se obțin doar atunci când acesta se consumă cu moderație.

Citeşte mai multe despre:

17 comentarii

  1. FF BINE,,,,,,,,,sa ne apucam de baut vin rosu,,,,

  2. resveratrolul este responsabil…

  3. 14x200ml=2,800 litri pe săptămână…..păi devii alcoolic cu această cantitate băută săptămânal.

  4. e bun pentru femei, daca-l beau barbatii 🙂

  5. Sunt total de acord cu cele scrise privitor la vinul rosu ,daca este de calitate este bautura cea mai buna pentru toate !

  6. eu am voe 2 pahare cu vin Unul la anul nou si unul la pasti

  7. Total de acord ,……..din acest motiv,………..chiar acum imi torn un pahar mare de vin rosu !!!

  8. Ai si avantajul ca uiti de necazuri.Hac…….hac

  9. Prefer sa iau resveratrolul comprimate decat sa beau un pahar de vin rosu in fiecare zi. Consum vin rosu ocazional.

  10. Asta inseamna ca maine sunt extrem de sanatoasa :))

  11. Daca as bea atatea pahare de vin as fi tot beata !!!

  12. Cea mai buna bautura,este apa de izvor.Dar numai o picatura intr-un kil’ de vinisor !

  13. Acelasi efect poate fi obtinut consumand struguri rosii sau negri.

  14. OMS spune ca un pahar cu băutura alcoolica== Alcolism cronic! indiferent de marimea paharului sau de bautura (bere ,vin ,tuica).1 singur gram de alcool ingerat face ca fiicatul sa abandoneze celelalte functii , pentru a inactiva alcoolul care daca acel singur gram ar scapa in circuitul sanguin ar otrăvi creierul si multe alte efecte nocive cu actiune uimitor de rapida!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.