Lămâia – Acidă sau Alcalină? Ce Spun Experții

Există adesea un mod greșit de a înțelege nivelul pH-ului lămâiei în afara corpului și respectiv în interiorul corpului. Diferența dintre cele două abordări este esențială în susținerea sau nu a consumului de lămâie în mod regulat. Vei găsi mai jos în articol și un test simplu pentru a afla dacă corpul tău este mai mult acid decât alcalin.

Lămâia - Acidă sau Alcalină? Ce Spun Experții

Lămâia – Acidă sau Alcalină? Ce Spun Experții

În corp, lămâia creează un efect alcalin

Sucul de lămâie este și acid și alcalin. Însă există o diferență esențială. În afara corpului, lămâia este acidă, întrucât vorbim despre un fruct citric. pH-ul ei este în acest caz sub 7. Însă atunci când lămâia pătrunde în organism, mineralele (potasiu și sodiu) pe care sucul le conține sunt descompuse în fluxul sangvin, creând astfel un efect alcalin. Procesul metabolic este cel care transformă aciditatea sucului de lămâie într-un produs alcalin, care crește pH-ul sângelui peste nivelul 7.

> De ce devine corpul acid?

Răspunsul este evident. Organismul nostru devine prea acid din cauza dietelor dezechilibrate. Mâncăm prea multe alimente acide, și suntem prea stresați.

Profesorii de chimie știu că structura normală a celulelor și funcția lor se deteriorează atunci când petrec mult timp într-un mediu acid. Stomacul este singurul loc unde acidul clorhidric secretat este utilizat pentru digestia celulară a alimentelor. Dar chiar și stomacul este căptușit pe interior cu celule speciale menite să prevină arsurile la stomac cauzate de o aciditate prea mare, inclusiv ulcerul și gastrita.

Cum știi dacă ai un pH alcalin sau acid – un test simplu

Un indicator care ne poate spune dacă organismul nostru este mai mult acid decât alcalin este consumul unui pahar de apă caldă cu lămâie. Dacă gustul ni se pare foarte acru, corpul nostru este acid. Dacă în schimb băutura pare o limonadă ușor de băut (deși nu conține zahăr), corpul nostru este alcalin.

> Apa cu lămâie – 11 beneficii esențiale

Atenție, când spunem <apă cu lămâie> nu ne referim la limonadă, care conține o mulțime de zahăr, ci la apa plată cu lămâie, fără nici un fel de adaos.

1. Detoxifică și alcalinizează organismul la bolnavii de artrită reumatoidă, osteoartrită, artrită degenerativă, obezitate, gută, diabet de tip 2, scleroză multiplă, tulburări digestive, alergii sau oboseală cronică.

2. Scade nivelul colesterolului oxidat (colesterol “rău“).

3. Ajută la decongestionarea plămânilor și a sinusurilor și reduce flegma.

4. Ajută la eliminarea puroiului în cazul acneei, furunculelor sau a bubelor din Zona Zoster.

5. Reduce țesutul adiops și celulita.

6. Ajută la pierderea în greutate (mai ales când bem apă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol).

7. Reduce grăsimea ficatului.

8. Efectul său astrigent previne scurgerile anormale de lichide (transpirații nocturne sau din timpul zilei, scurgeri seminale, incontinență urinară, enurezis).

9. Ajută la menținerea sănătății orale (curăță dinții și gura).

10. Taie pofta de dulce (dulciurile duc la formarea unui mediu acid în organism).

11. Crește imunitatea pielii, și o face strălucitoare.

Citește mai multe despre Beneficiile consumului de apă cu lămâie

___________________________________________________________________________________________

Bibliografie

http://www.vitalitylink.com/article-holistic-health-2055-lemon-juice-acidic-alkaline-body-water

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Va multumesc mult pt. toate informatiile interesante ce ni le dati.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.