Dacă aș avea o baghetă magică aș face să dispară acest aliment din dieta tuturor!

Știm cu toții cât de nociv este zahărul pentru organism. Din păcate, nu este singurul aliment care ar trebui să dispară din din dieta noastră.

Al doilea, la fel de dăunător, este grăsimea saturată sau procesată. Dr. Mihaela Matei vorbește despre asta într-un scurt videoclip. Dr. Matei este medic nutriționist în cadrul Clinicii de Nutriție Kilostop.

Dacă aș avea o baghetă magică aș face să dispară acest aliment din dieta tuturor!

Dacă aș avea o baghetă magică aș face să dispară acest aliment din dieta tuturor: ClinicadeNutritieKilostop

Alimentul pe care l-aș exclude din dieta tuturor

„Există un aliment, care dacă aș avea o baghetă magică, l-aș exclude complet din alimentația tuturor”.

Acest aliment produce numeroase daune în corp. În primul rând, ne afectează silueta. În al doilea rând, ne sabotează sănătatea internă.

Este ceva ce îngrașă, crește inflamația din corp, crește colesterolul rău inflamează, crește riscul de boli de inimă, crește și rezistența la insulină”.

Grăsimile saturate sunt omniprezente în alimentația celor care mănâncă doar din magazine, de la fast-food și la restaurante.

3 lucruri pe care le fac pentru a reduce consumul de grăsimi saturate

Grăsimile saturate se găsesc într-o gamă largă de produse alimentare. Magazinele sunt pline cu alimente care abundă în grăsimi nesănătoase.

Cum putem să ne ferim de ele? Este adevărat că nu le putem exclude complet din dietă, însă putem reduce consumul lor.

Nutriționistul Mihaela Matei ne arată câteva moduri prin care putem face asta, concret. Ea însăși aplică aceste sfaturi în familie:

1 – „Mâncăm mai rar carne grasă de porc sau vită”

În schimbul produselor din carne grasă, dr. Matei alege carnea slabă de pui și de curcan, peștele și tofu.

Carnea trebuie consumată fără piele, deoarece acesta are cea mai mare concentrație de grăsimi saturate.

2 – „Nu prăjesc niciodată nimic în ulei”

Două variante de a găti mâncare într-un mod sănătos sunt fierberea și coacerea. Fierberea se poate face în apă sau la aburi, iar coacerea în cuptorul aragazului sau în friteuza cu aer cald.

2 – „Am înlocuit untul din orice rețetă cu ulei de măsline”

Untul este o altă sursă de grăsimi saturate din dietă. Acesta poate fi înlocuit cu uleiul de măsline, avocado sau nuci.

Aceste grăsimi sunt mult mai sănătoase deoarece conțin acizi grași de tipul Omega-3.

Rețete fără ulei

O provocare pe care v-o lansez este să încercați să excludeți complet uleiul din dietă, cel puțin o vreme.

Postul Paștelui este o perioadă propice pentru a face acest lucru, deoarece în acest post se mănâncă fără ulei de luni până vineri.

Veți vedea cât de bine vă veți simți. Veți slăbi și veți reduce considerabil inflamația din corp. Există anumite alimente care pot înlocui uleiul, cum sunt alimentele care conțin grăsimi în mod natural. 

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete fără ulei pe care vă recomand să le răsfoiți. 

Sursă articol: Dr. Mihaela Matei, Inamicul ascuns al sănătății tale, ClinicadeNutrițieKilostop: https://www.youtube.com/shorts/-83Z6Th0Nco

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.