Avocado și merele scad glicemia, greutatea corporală, colesterolul și tensiunea arterială

Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului.

Deși le percepem și le consumăm doar ca desert sau gustare între mese, fructele au o valoare terapeutică nebănuit de mare.

Avocado scade glicemia, greutatea, colesterolul si tensiunea arteriala

Avocado scade glicemia, greutatea, colesterolul si tensiunea arteriala

Numeroase studii au demonstrat că dietele bogate în fructe (și legume) ajută la prevenirea bolilor.

Nu orice tip de fructe pot fi consumate în cantități mari, din cauza conținutului ridicat în fructoză – care poate crește riscul de apariție a rezistenței la insulină.

Cele mai benefice fructe pentru sănătate

Dr. Joseph Mercola enumeră câteva fructe benefice pentru majoritatea persoanelor, care au doze reduse de fructoză. Acestea sunt:

  • avocado
  • kiwi
  • fructele de pădure
  • fructele citrice

Avocado scade greutatea și riscul de diabet

Avocado conține un compus bioactiv care a fost asociat cu scăderea greutății corporale și îmbunătățirea rezistenței la insulină. Se numește „avocatin B” și este o lipidă derivată din fruct care a demonstrat activități citotoxice în leucemia mieloidă acută.

Un studiu recent pe șoareci cu obezitate indusă de o dietă grasă a arătat că avocatin B alterează procesele implicate în apariția diabetului.

Citește și – Pastă de avocado pentru micul-dejun

Avocatin B inhibă oxidarea acizilor grași și în consecință ameliorează toleranța la glucoză, utilizarea glucozei și sensibilitatea la insulină.

La finalul celor 5 săptămâni de experiment, cercetătorii au descoperit că animalele care au primit avocatin B au luat mai puțin în greutate și au avut o sensibilitate la insulină mai mare.

Au fost testate apoi efectele acestui compus și pe oameni. Participanții aveau o dietă de tip occidental. Suplimentarea cu avocatin B a dus la scăderea greutății corporale.

Avocatin B este înzestrat cu capacitatea de a regla glucoza sangină. Pierderea în greutate este un efect secundar.

Un avocado pe zi 

Un alt studiu pe oameni, publicat în 2020 în „Journal of Nutrition”, a arătat că la persoanele obeze sau supraponderale, un avocado pe zi scade colesterolul LDL oxidat circulant.

Acest fruct conține antixoidanți și acizi grași mononesaturați, care ajută la scăderea particulelor de colesterol LDL, care sunt susceptibile la oxidare.

Oxidarea colesterolului LDL a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Citește și – Un avocado pe zi, mai ales la micul-dejun!

Avocado ajuta la scaderea greutatii corporale

Avocado ajuta la scaderea greutatii corporale: Racool studio – Freepik.com

Avocado este studiat pentru potențialul de a preveni sau ajuta la tratarea diabetului, a afecțiunilor cardiovasculare, a bolilor inflamatoare și microbiene, precum și a cancerului.

Mâncați fructe pentru o sănătate metabolică și cardiovasculară mai bună!

Alte studii au arătat că persoanele care mănâncă multe fructe bogate în flavanoli au o tensiune arterială mai bună.

Acești antioxidanți se găsesc în ceaiul verde, cacao, mere și fructele de pădure.

Participanții din studii care băut ceai verde în mod regulat au avut o rată mai mică de mortalitate din toate cauzele. În plus, nu au suferit de boli cardiovasculare aterosclerotice în următorii 1,4 ani, comparativ cu non-consumatorii de ceai.

Consumul de avocado, mere și fructe de pădure este extrem de important pentru dieta omului modern, deoarece sprijină sănătatea metabolică și cardiovasculară.

Fructele oferă antioxidanți, vitamine, minerale și fibre.

Obezitatea, hipertensiunea arterială și glicemia mare sunt semne ale sindromului metabolic – un factor de risc al diabetului de tip 2.

Prin introducerea în dietă a unor cantități mici de fructe se poate obține o îmbunătățire a nivelurilor de insulină, glucoză, colesterol și tensiune arterială.

Este de asemenea important să se evite consumul de dulciuri procesate, alimente bogate în zahăr, grăsimi saturate și cereale rafinate. acestea pot declanșa rezistența la insulină, obezitatea și diabetului de tip 2.

Citește și – 20 de moduri de a folosi avocado în rețete

Surse articol:

1. Joseph Mercola, Fruit Lowers Blood Pressure and Risk for Diabetes: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/11/13/fruits-for-high-blood-pressure-and-diabetes.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art2HL&cid=20201113Z2&mid=DM706761&rid=1009877572
2. Eric A Lee, Leonard Angka, Sarah-Grace Rota, Thomas Hanlon, Andrew Mitchell, Rose Hurren, Xiao Ming Wang, Marcela Gronda, Ezel Boyaci, Barbara Bojko, Mark Minden, Shrivani Sriskanthadevan, Alessandro Datti, Jeffery L Wrana, Andrea Edginton, Janusz Pawliszyn, Jamie W Joseph, Joe Quadrilatero, Aaron D Schimmer, Paul A Spagnuolo, Targeting Mitochondria with Avocatin B Induces Selective Leukemia Cell Death, Cancer Res. 2015 Jun 15;75(12):2478-88. doi: 10.1158/0008-5472.CAN-14-2676: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26077472/
3. Nawaz Ahmed Matthew Tcheng  Alessia Roma  Michael Buraczynski  Preethi Jayanth  Kevin Rea  Tariq A. Akhtar  Paul A. Spagnuolo, Avocatin B Protects Against Lipotoxicity and Improves Insulin Sensitivity in Diet‐Induced Obesity, 14 October 2019: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/mnfr.201900688
4. Li Wang, Ling Tao, Lei Hao, Todd H Stanley, Kuan-Hsun Huang, Joshua D Lambert, Penny M Kris-Etherton, A Moderate-Fat Diet with One Avocado per Day Increases Plasma Antioxidants and Decreases the Oxidation of Small, Dense LDL in Adults with Overweight and Obesity: A Randomized Controlled Trial, Randomized Controlled Trial J Nutr. 2020 Feb 1;150(2):276-284. doi: 10.1093/jn/nxz231: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31616932/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]