Rugăciune către Sfântul Nicolae pentru izbăvirea din toate relele

Creștinii îl au la mare evlavie pe Sfântul Nicolae, și săvârșesc rugăciuni în cinstea lui nu doar în ziua prăznuirii sale din 6 decembrie, ci în fiecare zi, sau în zilele de joi, când Biserica a rânduit să se citească Acatistul lui și Canoane din Octoih.

Sfântul Mare Ierarh Nicolae este numit „făcătorul de minuni” pentru numeroasele sale intervenții minunate în viața oamenilor. Foarte mulți credincioși îl cinstesc pe Sfântul Nicolae și îl cheamă în rugăciune pentru grabnicul ajutor pe care îl oferă celor aflați în felurite necazuri și nevoi.

Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae

Chiar și copiii îl iubesc pe Sfântul Nicolae și văd în el chipul părintelui blând, care îi apără de rău.

Dacă ați citit viața lui cunoașteți cât de mult a ajutat Sfântul Nicolae pe oamenii aflați în sărăcie, în lipsuri, în ispite și în primejdii. S-a arătat izbăvitor mai ales al celor aflați în pericol de înec pe mare.

În acestă rugăciune vom găsi cereri de izbăvire pentru necazurile prin care trecem, dar și pentru patimile și păcatele care ne înrobesc, căci ele sunt de cele mai multe ori pricina relelor din viața noastră.

Rugăciune către Sfântul Nicolae

Bunule păstor și de Dumnezeu înțelepțite învățător, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, păcătoșii (numele), care ne rugăm ție și chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică:

Vezi-ne pe noi, neputincioșii, care din toate părțile suntem vânați, de tot binele suntem lipsiți, și cu mintea suntem întunecați din pricina puținătății de suflet.

Grăbește, bineplăcutule al lui Dumnezeu, și nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmașii noștri și să nu murim în lucrurile noastre cele viclene.

Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul și Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupești. Milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru și în viața de acum, și în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre și după necurăția inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa,

Că spre solirea ta nădăjduind, cu ajutorul tău ne lăudăm, ocrotirea ta în ajutor o chemăm. Și căzând la sfântă icoana ta, cerem ajutor: izbăvește-ne pe noi, bineplecute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastră, și potolește valurile patimilor și nevoilor ce se ridică asupră-ne, ca pentru sfintele tale rugăciuni, să nu ne cuprindă pe noi necazul și să nu ne cufundăm în adâncul păcatelor și în mocirla păcatelor noastre.

Roagă-L, Ierarhe Nicoale, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dea viață pașnică și iertarea păcatelor, sufletelor noastre mântuire și mare milă, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.