Icoane Făcătoare de Minuni din România

Avem nevoie de minuni pentru a rupe graniţele care ne despart de divinitatea creatoare şi pentru a accede mereu mai sus, spre un „eu” mai curat, mai desăvârşit.

Mănăstirile au devenit una din destinaţiile cele mai populare în rândul celor care aleg să îşi petreacă vacanţele în ţară, într-un loc liniştit.

Icoane Făcătoare de Minuni din România

Icoane Făcătoare de Minuni din România

Muntele este preferatul celor mai mulţi dintre noi, dar şi al sfinţilor. Se spune că este mare lucru să poposeşti în drumul tău într-un locaş de cult, chiar şi pentru câteva minute, pentru a te închina la o icoană şi a lua binecuvântare de la Dumnezeu.

Există pe teritoriul ţării noastre o multitudine de biserici şi mănăstiri care tăinuiesc legende vii şi moaşte de oameni care s-au sfinţit în decursul vieţii lor.

Avem de asemenea numeroase schituri în care sălăşluiesc icoane făcătoare de minuni. În cea mai mare parte a lor, ele o reprezintă pe Maica Domnului, sau Fecioara Maria şi Pruncul Iisus, simbolul milei şi dragostei pentru creştinii din întreaga lume.

 

Se ştie că România este vatră a peste 100 de moaşte sfinte şi 22 de icoane făcătoare de minuni. Toate chipurile de sfinţi zugrăvite pe icoane sunt vii şi veşnic ajutători. Pentru minuni este nevoie doar de credinţă. Am ales 10 dintre cele mai populare astfel de icoane spre prezentare.

1. Icoana Sfintei Parascheva de la Biserica Sfântul Gheorghe Cel Nou, Bucureşti
S-a consemnat despre această icoană că a izvorât lacrimi când comuniştii au vrut să dărâme biserica.

2. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Bisericani
Pe vremea lui Ştefan cel Mare, Maica Domnului s-a arătat aievea unor călugări care vroiau să plece în Muntele Athos, în Grădina Maicii Domnului. Aceasta i-a oprit pe cale, zicându-le să rămână în România, că şi aici este grădina ei. În locul în care s-a arătat Maica Domnului a fost pusă o icoană spre închinare, care mai târziu s-a dovedit a fi vindecătoare de boli.

 

3. Icoana Maicii Domnului de la Catedrala PatriarhieiBucuresti
Este una din cele mai frumoase icoane (vezi prima poză), copiată după icoana originală pictată de Sfântul Apostol Luca de la Mănăstirea Kykkos din Cipru.

4. Icoana Sfântului Antonie cel Mare din Biserica Buna Vestire, Bucureşti
Această icoană a supravieţuit prin minune după ce biserica a ars complet în anul 1847. Din acel moment, credincioşii l-au considerat pe Sfântul Antonie un mare ocrotitor al creştinilor şi al bisericii respective.

5. Icoana maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, Cluj
Această icoană este una din cele mai vestite din România ca icoane făcătoare de minuni pentru familiile fără copii. Sute de credincioşi vin aici spre închinare. Există o tradiţie a locului ca pelerinii să înconjoare biserica în coate şi în genunchi, exprimând astfel jertfa pentru vindecare şi iertarea păcatelor.

6. Icoana Sfântului Mina din Biserica Sfântul Mina, Bucureşti
Icoana aceasta este renumită pentru minunile săvârşite cu femeile care vor să se căsătorească, cât şi pentru cei care a fost furaţi sau păgubiţi în vreun fel anume. Icoana a rămas neatinsă de foc după ce biserica a ars în totalitate.

7. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău, Neamţ
Zona Munţilor Neamţ este cu siguranţă un teritoriu al rugăciunilor celor mai fierbinţi şi al icoanelor făcătoare de minuni. Această icoană îi reuneşte pe sute de creştini din întreaga ţară în fiecare an la Durău.

8. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dervent
Creştinii din Dobrogea au un mare dar de la Dumnezeu, şi anume icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dervent. Această icoană are o zugrăveală ceva mai neobişnuită, netradiţională, dar este iubită ca una care ajută mai ales în iertarea de păcate şi recâştigarea sănătăţii.

9. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu
Această icoană mai este cunoscută şi sub numele de „“Cipriota”. Mănăstirea Secu este una din cele mai vechi vatre monahale (500 de ani) vizitate de credincioşii din întreaga ţară.

10. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rarău
Această icoană este găzduită într-o bisericuţă modestă de lemn din Suceava, satul Chiril, Comuna Crucea. Este un loc de poposire minunat pentru cei care au în plan vizitarea altor mănăstiri din Piatra Neamţ.

Alte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului sunt cele de la Mănăstirea Nămăieşti din Argeş, Mănăstirea Ghiughiu din Prahova, Mănăstirea Dintr-un Lemn din Vâlcea, Mănăstirea Dălhăuţi din Focşani şi Mănăstirea Neamţ – icoana numită Lidianca.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.