Narcisa ca Floare Vindecătoare – Beneficii Pentru Sistemul Nervos și Inimă

Narcisele sunt floricelele zglobii, cu un parfum gingaş, care debutează pe scena primăverii. Ai bănuit vreodată că aceste flori minunate pe care le dăruieşti celor dragi au şi proprietăţi terapeutice? Vei fi plăcut surprinsă să descoperi că narcisa este o floare vindecătoare, cu efecte calmante asupra inimii, aparatului respirator şi sistemului nervos.

Narcisa ca Floare Vindecătoare – Bună Pentru Nervi şi Inimă

Narcisa ca Floare Vindecătoare – Bună Pentru Nervi şi Inimă

Narcisa - Proprietăți și efecte terapeutice

Narcisa (Narcissus poeticus) se mai numește în popor şi caprine, flori de primăvara, fulie, ghiocei albi, ruscuţă plină şi goală sau zarnaiadele. Pe lângă aspectul ornamental, vei fi surprinsă să descoperi proprietăţile dezinfectante, antiseptice, emoliente şi liniştitoare ale narcisei.

În scop medicinal, de la narcisă se folosesc doar petalele. Bulbii sunt toxici, iar  administraţi în doze mari pot fi mortali. Ceaiul de narcisă albă este un leac tradiţional, folosit din bătrâni pentru tratarea următoarelor afecţiuni sau simptome:

• Dureri de piept
• Afecţiuni ale plămânilor: tuse, astm
• Suspin, depresie, anxietate, nervozitate
• Palpitaţii, tahicardie, sau puls mărit
• Diaree
• Nevroză cardiacă

> Ceaiul de narcisă

Se prepară din 2 linguriţe de petale de narcisă la o cană de apă clocotită. se acoperă timp de 10 minute şi se consumă 2 ceşti pe zi.

Siropul de narcisă

Se foloseşte un borcan: se aşează un strat de petale de narcise, apoi un strat de miere, apoi iarăşi un strat de petale, şi tot aşa până la umplerea borcanului. Se lasă la rece 2 luni. Se strecoară şi se consumă diluat cu apă.

Atenție, administrarea remediilor pe bază de narcisă se face doar la indicațiile unui fitoterapeut.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.