Stațiunea Ocna Sibiului, importantă bază de tratament balnear

Stațiunea turistică Ocna Sibiului, situată la 15 kilometri de Sibiu, în Podișul Transilvaniei, se află pe valea pârâului Vișa, într-o zonă bogată în păduri de stejari seculari și cu un subsol bogat în sare.

ocna-sibiului

Statiunea Ocna Sibiului

Lacurile heliotermice, apărute pe locul unde odată erau situate vechile ocne de sare, a făcut ca zona să fie cunoscută încă din anul 1845, perioadă în care a fost înființată și prima stațiune balneară a județului Sibiu.

Ce sunt lacurile heliotermice?

Pentru cei care nu cunosc în totalitatea semnificația lacurilor heliotermice, trebuie menționat că acestea reprezintă, în realitate, acele lacuri sărate care au capacitatea extraordinară de a izola sau menține căldura, datorită stratului de apă dulce, existent la suprafața acestora.

Toate aceste lacuri sărate reprezintă, de fapt, rămășițele excavațiilor făcute de romani în obținerea sării. Important de menționat aici este și faptul că cel mai adânc lac antropologic din țară este Lacul Avram Iancu, care prezintă o adâncime de 130 de metri.

583816

Lacul Avram Iancu

Descriere Stațiunea Ocna Sibiului

Climatul temperat, aerul bogat în aerosoli, renovările recente ale ștrandului și temperatura anuală cu mult peste media obișnuită sau specifică acestei părți din țară, fac din Stațiunea Ocna Sibiului locul ideal pentru destinațiile de weekend.

Așadar, în zonă se poate profita cu succes de efectele pozitive ale aerosolilor, de nămolul sapropelic, alte bogății naturale ale locului fiind și apele sărate și apa minerală ce poate fi gustată din Izvorul Horea.

Tratamentele în stațiune

Cele două baze de tratament sunt situate separat, prima dintre ele fiind găsită în localitate, în timp ce o a doua bază este găzduită în stațiunea balneară.

Cei sosiți în stațiunea Ocna Sibiului, se pot trata de afecțiuni reumatismale, neurologice, ginecologice, afecțiuni respiratorii, cât și dermatologice.

baza tratament preturi ocna sibiului

Complex Balnear Ocna Sibiului

Pentru doritorii de tratamente terapeutice, specialiștii din cadrul stațiunii stau oricând la dispoziția clientului cu pachete de servicii ce includ ședințe de kinetoterapie, electroterapie, balneoterapie sau pneumoterapie.

Zonă bogată în lacuri sărate

În Stațiunea Ocna Sibiului, turiștii au oportunitatea de a vizita până la 14 lacuri sărate, toate acestea cu o concentrație semnificativă în ceea ce privește cantitatea de sare, respectiv, 260-310 grame pe litru, la adâncime.

Lacul cu cea mai ridicată salinitate este Lacul Brâncoveanu, aflat pe o mină abandonată încă din anul 1699 și care se remarcă față de restul printr-un fenomen excepțional.

104_7621_14

Lacul Brancoveanu

Ceea ce este extraordinar stă în temperatura apei, care, în mod normal, se situează între 20-25 de grade Celsius, însă, spun localnicii, pe timp de vară, aceasta crește până la 70 de grade Celsius.

Pe locul unor mine medievale, în care cândva se aflau șase saline vechi, ulterior inundate, au luat naștere încă trei lacuri, cunoscute sub denumirea de Horea, Cloșca și Crișan, în care salinitatea apei se prezintă cu 69-72 de grame pe litru, a căror izvoare alimentează stațiunea cu apă clorurosodica și bromurată necesară, fiind, în același timp, prezente și în incinta ștrandului.

Alte lacuri sărate de care turiștii pot profita din plin pentru efectele terapeutice benefice sunt Lacul fără Fund, Lacul Inului, Lacul Mâțelor și Lacul Vrăjitoarelor. În ceea ce privește Lacul Ocnița, cu o adâncime de 83 de metri, acesta dispune pe maluri de plaje special amenajate, cât și de locuri de joacă pentru copii, duşuri și vestiare.

66_big

Lacul Ocnita

În exteriorul stațiunii mai pot fi vizitate și alte lacuri sărate, ca Lacul Gura Minei, Lacul Austel, Mihai Viteazul, Balta cu Nămol sau Lacul Verde.

Obiectivele turistice ale Sibiului

Cei ajunși în zonă nu pot rata Muzeul Brukhental din Sibiu, în care pot fi admirate piese ale artei românești, contemporane și europene, în incinta căruia este găzduită și Biblioteca Brukhental, cu peste 280.000 de volume de cărți transilvănene, care inclus și două cărți extrem de vechi, dintre care una românească și una europeană.

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Muzeul Brukhental

Căi de acces 

Către Ocna Sibiului se poate ajunge prin E68 Arad-Deva-Sibiu. De la Sibiu 15 kilometri până în stațiune.

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.