ROZMARINUL suprimă dezvoltarea TUMORILOR la nivelul mai multor organe: ficat, stomac, colon și sân

Rozmarinul este o minune în casa omului. Mai multe studii realizate pe animale de laborator și celule între anii 1996 și 2010 au arătat că această mirodenie conține o serie de compuși cu un potențial anticancerigen deosebit: uleiuri esențialecarnosol, acid carnosic, acid ursolic și acid rozmarinic.

Când ne gândim la rozmarin din punct de vedere terapeutic, îl asociem cel mai mult cu îmbunătățirea memoriei, a energiei mentale și a funcțiilor cognitive, dar și cu creșterea rapidă a părului. Studiile au arătat că simpla mirosire a parfumului de rozmarin poate crește memoria cu 75%, după cum puteți citi în acest articol. Această plantă aparent banală ascunde însă virtuți medicinale mult mai importante: combaterea cancerului.

Rozmarin - Cancer

Rozmarin – Cancer

Concluziile unei recenzii realizate în anul 2011 pe mai multe studii, publicată în Jurnalul American Food Science and Nutrition sunt extrem de promițătoare în acest sens: compușii activi din rozmarin au capacitatea de a suprima dezvoltarea tumorilor la nivelul mai multor organe: ficat, stomac, colon, sân, precum și la nivelul celulelor de leucemie și melanom.

Rozmarinul ucide 90% din celulele cancerului de col uterin și de ficat

Un studiu din 2012 realizat pe celule a arătat că uleiul esențial de rozmarin (1%) are o activitate anticancerigenă foarte puternică (peste 90%) împotriva cancerului ovarian și hepatic.

Potrivit unui studiu și mai nou (2014), apărut în Jurnalul Internațional de Oncologie, carnosolul – unul din principalii compuși din rozmarin care are proprietăți anticancerigene și antiinflamatoare a redus semnificativ capacitatea de supraviețuire a celulelor de cancer de colon la oameni.

Trebuie să reținem că uleiurile esențiale nu trebuie administrate niciodată intern, deoarece sunt foarte concentrate. Chiar și o doză mică poate fi periculoasă.

Putem folosi în schimb folosim rozmarinul proaspăt sau uscat ca aromatizant în diferite preparate culinare pentru a extrage aceste beneficii. Plantele aromate trebuie adăugate spre final, pentru a nu fierbe prea mult.

Surse:
http://www.herbs-info.com/blog/rosemary-kills-over-90-percent-of-cervical-and-liver-cancer-cells-in-vitro/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21955093
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24481553

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. Asa să fie.Îl mai incercam Si pe ăsta

  2. Atentie mare la rozmarin, eu am baut un ceai de dimineata pe stomac gol( o lingurita de planta la o ceasca de 200 gr) si am avut probleme de dureri de cap tensiune mare! Mentionez ca nu am probleme cu tensiunea; mi am dat seama ca ceaiul a fc asta!!

  3. Eu bau de mulți ani ceai de rozmarin și nu am nimic,mai pun și măncare ..

  4. Trebuie consumat putin ,,

  5. Eu beau de un an care 1-2cani de ceai si sunt ok

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.