ROZMARINUL stimulează nu doar MEMORIA, ci și creșterea PĂRULUI – cum să-l folosești

Rozmarinul este o plantă cu un potențial terapeutic extraordinar. Este renumit pentru capacitatea de a îmbunătăți memoria și concentrarea. Efectele sale benefice merg mult mai departe de atât, până la sănătatea scalpului și a părului.

Rozmarinul este o sursă bună de vitamina A, calciu și potasiu. Conține substanțe care ajută la stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea circulației sangvine și a digestiei. Datorită compușilor antiinflamatori, rozmarinul poate reduce severitatea atacurilor de astm.

Rozmarin Pentru Păr

Rozmarin Pentru Păr

În medicina tradițională, rozmarinul are numeroase utilizări cosmetice. Uleiul esențial de rozmarin este incorporat în diferite produse de îngrijire a corpului, precum șampon sau săpun.

Tocmai datorită creșterii circulației sângelui la nivelul capului, rozmarinul îmbunătățește funcțiile cognitive și stimulează creșterea părului.

Botaniștii susțin că rozmarinul ajută la îndesirea și închiderea la culoare a părului. Dar cel mai bun este popularizat ca un remediu pentru creșterea mai rapidă a părului.

Pe lângă faptul că acționează ca un agent de “îngroșare” pentru firul de păr, rozmarinul are de asemenea efecte antibacteriene și antifungice, prin care combate mătreața, păduchii și alte afecțiuni ale scalpului.

Moduri de folosire

Cel mai simplu mod de a folosi rozmarinul este sub formă de decoct. Planta se fierbe pur și simplu în apă, și se folosește la clătirea părului după șamponare.

Uleiul esențial de rozmarin poate fi diluat cu ulei de măsline și aplicat pe scalp și pe păr, pentru hrănirea pielii și a podoabei capilare.

O altă variantă este să lăsăm rozmarinul la infuzat în ulei cald de măsline sau de cocos.

Sau putem pune crenguțe de rozmarin la macerat în oțet de mere, după care să folosim oțetul după șamponare, la clătire, pentru a obține un păr mai voluminos și strălucitor.

Pentru îmbunătățirea memoriei, concentrării, combaterea depresiei și oboselii mentale, puteți folosi acest tonic cerebral, pe bază de rozmarin și alte plante aromate.

Poate fi de asemenea folosit ca remediu pentru părul grizonat, pentru acoperirea firelor albe.

Surse:

http://www.herbs-info.com/rosemary.html#sthash.V66tM7NA.dpuf
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=75

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. Ne dați si felul cum sa folosim Rozmarinul?

  2. Pentru depresie cum se foloseste?

  3. folosind uleiul de rozmarin diluat prin aeroterapie sau mirosind o batista imbibata cu ulei sau ceai de rozmarin

  4. par am destul,si prea multe lucruri as vrea sa uit…totusi,cartofii la cuptor cu rozmarin sunt misto…

  5. Pentru macerat cum se foloseste?

    • Puneți câteva crenguțe de rozmarin în oțet și lăsați-le 1-2 zile, apoi diluați oțetul obținut cu 3 părți de apă și folosiți soluția la clătirea părului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.