Tinctura de TESCOVINĂ – elixirul tinereții, antidotul cancerului și tonicul vederii (rețetă)

De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul. Conform specialiștilor, cea mai mare cantitate de resveratrol se află în coaja și sâmburii strugurilor (roșii sau negri), adică în tescovină. 

Tescovină

Tescovină

Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant descoperit până astăzi de cercetători. Acesta luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele și ADN-ul organismului, prevenind astfel degradarea celulelor din corp. Acest antioxidant nu are doar un rol protectiv, ci și un efect regenerator asupra țesuturilor. A fost de altfel numit antioxidantul longevității de cercetătorii de Universitatea Harvard din SUA, care are capacitatea de a prelungi viața consumatorilor.

Tinctura din tescovină:  rețetă

Ingrediente

• 20 g de tescovină uscată
• 100 ml de alcool alimentar de 70 de grade

Preparare

La circa 7 zile de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovină. Se obține de regulă circal o treime de tescovină și restul must. Pentru a o usca, tescovina (amestecul de pulpă presată, coajă și sâmburi) se întinde într-un strat subțire într-o cameră bine aerisită. Pentru deshidratarea completă a pulpei și cojilor de strugure pot fi necesare 2-3 săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părțile, pentru a evita mucegăirii. Tescovina uscată e gata când rămășițele arată ca niște fructe confiate. La final, tescovina uscată se trece print-o sită mare, pentru a înlătura sâmburii. Pulberea de tescovină astfel obținută se păstrează în săculeți de pânză sau de tifon.

Tescovină Uscată

Tescovină Uscată

Tinctura se prepară astfel: tescovina se pune într-un borcan, și peste ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet, și se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest interval de timp, tinctura se strecoară și se mai lasă la limpezit 6 zile, la frigider. După decantare, tinctura de tescovină se mai strecoară o dată, și se păstrează în sticluțe mici, de culoare brună.

Administrare

Ca tratament, se iau câte 20-30 de picături de tinctură de tescovină, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Acestea trebuie diluate cu puțină apă. Tratamentul durează 2-3 săptămâni, și se poate relua după o săptămână de pauză.

Indicații terapeutice

Tescovina previne cancerul și formarea tumorilor, ne protejează de bolile cronice, încetinește procesul de îmbătrânire și apariția bolilor bătrâneții, întărește vederea, reglează colesterolul, previne accidentul vascular, luptă împotriva osteoporozei și a reumatismului. Consumul de tescovină stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. În cazul bolnavilor de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase.

Tinctura se tescovină este un elixir al tinereții, un tonic extraordinar pentru toate sistemele corpului:

– Energizează organismul
– Întărește vedere, oasele, imunitatea și sistemul musculare
– Fluidizează sângele și stimulează circulația
– Previne formarea cheagurilor de sânge
– Previne cancerul și tumorile benigne
– Încetinește îmbătrânirea
– Combate bolile bătrâneții
– Reglează funcțiile vitale și activitatea hormonală a corpului (inclusiv ciclul menstrual)
– Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și la bilă

17 comentarii

  1. ca sa vezi! si noi o aruncam la pasari, animale, ca ingrasamint!

  2. Vitaminele sunt in pielita, asa ca nu s-au dus nicaieri 🙂

  3. Sâmburele conține minerale particulare.

  4. ..de ce nu și sâmburii, din câte știu ei au niște proprietăți extraordinare…

  5. facem…este la uscat in mansarda 🙂

  6. Tinctura de Tescovina = Tuica…se face tot din tescovina deci…tot tratament, 1paharel de tuica inainte de masa si traiesti mult si bine.

  7. la sticla e incolora !!!!!!!!!!!

  8. …. TUICA E DIN PRUNE !!!!!!!!!!!!! , celalate distlate sunt rachiuri , de mare , de pere , din strugurii …..

  9. Daca vindeca cancerul atunci nu mai facem chemio,bem tinctura de tescovina si vindecare usoara………….

  10. Tescovina nu e acelasi lucru cu TUICA !!!!! Tuica se face din prune ,iar tescovina din struguri !!!! nu e acelasi lucru .

  11. Atatea leacuri ar fi trebuit sa elimine demult cancerul de pe pamant !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.