TESCOVINA, un medicament miraculos pentru boli (tratamente)

Tescovina este o comoară a naturii, un leac miraculos cunoscut de țăranii cultivatori de viță de vie. Tescovina ca remediu naturist reprezintă de fapt rămășițele vinului, adică pulpa, coaja și sâmburii strugurilor folosiți la vin. Vorbim despre o concentrație uimitoare de vitamine și antioxidanți, în special resveratrol, flavonoizi, taninuri, quercetină și acizi organici. Tescovina poate fi folosită ca medicament pentru inimă și vasele de sânge îndeosebi.

Tescovina – Un Medicament Miraculos Pentru Boli

Tescovina – Un Medicament Miraculos Pentru Boli

Cultivatorii adevărați cunosc foarte bine calitățile vindecătoare extraordinare a tescovinei, și spun că aproape 90% din substanțele active ale strugurilor rămân pe fundul teascului și nu merg în vin sau în mustul pe care le extragem la urmă.

Cei care nu sunt conștienți de adevărata valoare a acestui produs, îl dau la animale sau în cel mai rău caz în aruncă.

Tescovina: efecte terapeutice

Tescovina din strugurii roșii sau negri este o bombă de resveratrol, cel mai puternic antioxidant care îi uimește pe cercetătorii din întreaga lume.

Antioxidanții au o influență majoră asupra celulelor ADN-ului, și rolul lor este să prevină degradarea celulelor din organism și să ajute la regenerarea țesuturilor afectate de boli sau de vârsta înaintată.

Tescovina este un mare reglator al funcțiilor vitale și prin aceasta întârzie efectele îmbătrânirii. Iată marele rol al tescovinei:

– Ajută la dilatarea vaselor de sânge
– Stimulează circulația sângelui
– Reglează nivelul colesterolului
– Previne accidentul vascular
– Protejează inima de boli
– Întărește celulele sistemului osos
– Combate osteoporoza
– Elimină durerile reumatice

Cum se folosește tescovina

După prepararea vinului, rămășițele strugurilor se adună și se pun la uscat în strat subțire în pod, pe terasă sau la loc bine aerisit. Procesul de deshidratarea durează 2-3 săptămâni. Este posibil să apară musculițe (care nu sunt dăunătoare), dar acestea vor dispărea după uscarea completă a tescovinei. Aceasta este complet uscat când strugurii arată ca fructele confiate și se sfărâmă. Tescovina astfel uscată se păstrează în săculețe de pânză sau tifon.

Tescovina – Un Medicament Miraculos Pentru Boli

Tescovina – Un Medicament Miraculos Pentru Boli

Tratamente cu tescovină

Pulbere de tescovină

Se macină tescovina fin și se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Este cel mai bun mod de administrare pentru:

• hipertensiune arterială, osteoporoză, guta, artrita, dereglări de tranzit intestinal, constipații cronice, diabet.

Ceai de tescovină

Se pun 40 de grame de pulbere de tescovină la fiert 30 de minute într-un litru de apă, apoi se lasă la infuzat un sfert de oră. Ceaiul se strecoară și se bea cald, câte 3 căni pe zi, înainte de masă. este bun pentru:

• depresie, nevroză, pierderi de memorie, demență, senilitate, boli ale bătrâneții (Parkinson, Alzeimer), convalescență.

Tinctură de tescovină

Se pun 20 g de pulbere de tescovină la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade timp de 10 zile, agitând preparatul de 2-3 ori pe zi. Se strecoară prin tifon și se mai lasă 6 zile la decantat în frigider. Se strecoară din nou partea limpede a tincturii și se păstrează în sticluțe de 20-30 ml, cu picător. Se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi. Este o băutură magică pentru regenerarea corpului și bolile bătrâneții.

Sirop de tescovină

Se prepară din 100 g de tescovină uscată și mărunțită fin, 100 grame de miere și 200 ml suc de portocale proaspăt extras. Se amestecă ingredientele și siropul obținut se ține la frigider. Se ia câte o linguriță pe zi, 20 de zile pe lună. Este un medicament natural bun pentru avitaminoză (lipsă mare de vitamine).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

 1. cunosc pe cineva caruia i-a placut asa mult tescovina( care acum 20 ani se gasea peste tot),ca a baut pana ….

 2. Din pacate,a-ti postat prea tarziu…am aruncat tescovina !

 3. nutu stelian

  intrebare :TUICA DE TESCOVINA NU ARE NIMIC TERAPEUTIC CONSUMATA IN CANTITATI MICI CEVA DE ORDINU A 100-200 GRAME PE ZI ?

 4. se gaseste si la plafar?

 5. Tintura de tescovina este cu totul altceva fata de tuica din tescovina. Unii vorbesc de tuica ca si cum ar fii aceea tintura.

  Uitati-va atent cum se prepara tintura de tescovina.

  SI inca ceva : nu mai faceti mistouri unii pentru ca tot natura ne ofera remedii. Tot ce este in farmacii sunt rezultatele industriei , procesari ale substantelor.
  NU uitati ca natura ne-a creat……noi distrugem natura ca niste nebuni ….dar tot natura ne trateaza daca noi stiu sa citim si sa ne cautam remediile cu ajutorul ei.

  Ocroteste natura macar prin a ridica o hartie aruncata pe jos si pusa unde trebuie . NU stiu cand o sa vina ziua in care si romanul este civilizat ca alte state (genul Belgia care recicleaza 99% din gunoiul menajer si industrial)

 6. ms pt reteta chiar am pregatit tescovina ,s-a uscat,am macinat-o si o sa pregatesc si tinctura

 7. cum se macina tescovina ,am incercat prin masina de tocat dar nu merge se incleie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]