Tinctură de Brânca-Ursului – Administrare și Preparare

Brânca-ursului este cea mai elogiată plantă medicinală în rândul cuplurilor care nu pot avea un copil, din diverse motive medicale sau psihologice. Tinctura este de asemenea eficientă în tratarea infecțiilor urinare, afecțiunilor genitale la femei și a simptomelor de menopauză, menopauză prematură sau post-menopauză.

Tinctură de Brânca-Ursului – Administrare și Preparare (sxc.hu)

Tinctură de Brânca-Ursului – Administrare și Preparare (sxc.hu)

Tinctura de Brânca-ursului – Prospect

Brânca-ursului este mană cerească pentru femei, care crește din porunca lui Dumnezeu pe pământ, la picioarele noastre. O putem găsi în special în zonele de munte și deal, pe lângă ape, locuri umede sau nisipoase. Are florile albe și frunzele mare, crestate adânc. Brânca-ursului răspândește un parfum puternic, înțepător, pe care dacă îl înveți o dată, nu-l mai poți uita. În scop medicinal, de la brânca-ursului se folosesc rădăcina, florile și semințele.

> Indicații terapeutice

Tinctura de brânca-ursului este un tonic și stimulent excepțional pentru activitatea hormonală și sexuală. Este recomandată în foarte multe afecțiuni ale femeilor:

– Infecții renale și urinare
– Ciclu neregulat
– Impotență hormonală și vasculară
– Frigiditate
– Deficit de testosteron
– Sterilitate feminină și masculină
– Menopauză prematură
– Insuficiență ovariană
– Sindrom post-menopauză
– Andropauză
Amenoree
– Anexită, metroanexită
– Boli venerice
– Osteoporoză
– Degerături

Tinctura de brânca-ursului – Mod de Administrare

Tinctura este cel mai eficient mod de administrare a acestei plante, datorită efectului mult mai rapid și puternic. Cele mai bune tincturi sunt cele din flori și semințe, și mai puțin cele din rădăcină de brânca-ursului.

Impotență vasculară

Se iau câte 1-3 lingurițe pe zi, diluate cu apă, pe stomacul gol, cu 10-30 de minute înainte de actul sexual. Se recomandă renunțarea la fumat și alcool, și la consumul de alimente grase.

Post-menopauză

Se iau câte 2-4 lingurițe de tinctură de brânca-ursului pe zi, timp de 3 luni. În prima lună se iau câte 2 lingurițe de tinctură pe zi, urmând a se crește doza. Este recomandată în depresie post-climax, tulburări cardiace post-climax sau în tulburări de metabolizare a calciului post-menopauză.

Cistită și nefrită

Se iau câte 6 lingurițe de tinctură de brânca-ursului pe zi, diluate cu un pahar de apă. Tratamentul se face pe o durată de 10-14 zile. Are efecte bune inclusiv împotriva infecțiilor cu stafilococul auriu sau Escherichia coli.

Infecții renale și urinare

Se iau câte 3 lingurițe de tinctură de brânca-ursului pe zi, diluate cu jumătate de pahar de apă, în cure de câte 14 zile. Are și efecte imunostimulatoare care împiedică recidiva infecțiilor.

Indigestie

Se ia câte o linguriță de tinctură de brânca-ursului pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Tinctura de brânca-ursului – Preparare acasă

Se pun 20 de linguri de pulbere de brânca-ursului (semințe, flori și rădăcină) într-un borcan de sticlă, și se toarnă 2 căni de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide ermetic și se 14 zile la macerat la loc călduros. Se strecoară și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Se ia câte o linguriță de tinctură de brânca-ursului, de 3-4 ori pe zi, diluată în puțină apă.

___________________________________________________________________________________________

Tinctura de brânca-ursului – Contraindicații

Acest produs este contraindicat pe perioada sarcinii, și persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau psihice. Poate agrava simptomele prostatei la bărbați în cazul în care sunt probleme.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.