TARTĂ cu MERE, fără zahăr – rețetă dietetică, de post

Ce poate fi mai sănătos și mai atractiv decât un desert fără zahăr? Acest îndulcitor rafinat a devenit o adevărată problemă pentru sănătate din cauza numeroaselor efecte secundare asociate cu consumul lui.

Oamenii de știință consideră zahărul alb o substanță toxică, la fel de nocivă precum tutunul, care dă dependență.

Tarta cu mere fara zahar

Citește și ZAHĂRUL alb este TOXIC pentru organism 

Această rețetă de tartă este suficient de savuroasă fără zahăr, datorită merelor care sunt dulci-acrișoare și a celorlalte mirodenii folosite.

Tartă cu mere fără zahăr – rețetă

Puteți folosi un blat de tartă cumpărat, însă cel mai bine este să îl preparați în casă, din ingrediente cât mai naturale, fără margarină și zahăr.

Cantitățile date sunt pentru o tartă de 8 porții (felii). Se poate folosi o tavă clasică pentru tartă (cu margini ondulate) sau o altă formă rotundă, cu diametrul de 22 cm sau mai mare.

Ingrediente

• blat de tartă (rețeta mai jos)
• 4-5 mere potrivite
• 1 linguriță de scorțișoară
• 2 linguri de suc de lămâie
• 60 ml de sos/piure de mere
• 1 lingură de amidon

Ingrediente blat de tartă

• 145 g de făină
• 50 g de ulei de cocos solid
• ½ linguriță de sare
• 3-4 linguri de apă dezghețată

Prepararea blatului de tartă

Amestecați făina cu sarea într-un bol încăpător. Adăugați uleiul de cocos, care trebuie să fie solid, ca o margarină. Dacă este lichid, puneți-l în frigider și se va întări în câteva ore. Amestecați cu mâinile sau folosiți robotul cu lama S.

Adăugați 3 linguri din apa rece ca gheața și frământați/pulsați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat omogen și elastic, care s modelează ușor. Dacă nu este suficient de elastic, mai adăugați și cealaltă lingură de apă.

Citește și TARTĂ fără zahăr, cu cremă de CURMALE

Mutați aluatul pe masa de lucru și întindeți-l într-o foaie potrivit de groasă. Așezați foaia peste tava/forma unsă în prealabil cu ulei și tipăriți-o cu degetele pentru a acoperi perfect suprafața și pereții tăvii. Cu un foarfece de bucătărie sau cu cuțitul decupați excesul de aluat de pe margini. Până când pregătiți umplutura, dați tava în frigider.

Asamblarea tartei

Preîncălziți cuptorul la 176 de grade Celsius. Curățați și tăiați merele felii subțiri. Într-un bol încăpător, amestecați feliile de măr cu sucul de lămâie proaspăt stors, sosul de mere, scorțișoara și amidonul.

Turnați această compoziție peste blatul din tavă, înțepat din loc în loc cu o furculiță. Dacă doriți să dați tartei un aspect mai estetică, așezați feliile de măr în cerc, ca o floare.

Coaceți tarta cu mere timp de 30-40 de minute, sau până când marginile au devenit aurii-maro. Lăsați tarta să se răcească de tot, apoi o puteți tăia ca pe tort.

Această tartă are în jur de 200 de calorii. Merele pot fi înlocuite cu pere, prune, piersici, caise, gutui.

Surse bibliografice:

1. Loving it vegan, Vegan Pie Crust with Coconut Oil: https://lovingitvegan.com/vegan-pie-crust-with-coconut-oil/#tasty-recipes-4870
2. Jennifer Tyler Lee, Sugar Free Apple Tart Recipe: https://www.52newfoods.com/sugar-free-apple-tart-recipe/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.