ZAHĂRUL alb este TOXIC pentru organism – afectează respirația celulelor, golește rezervele de minerale din corp, provoacă slăbiciune, scade imunitatea

Avem această otravă în casă și o folosim zilnic la îndulcirea cafelei, ceaiurilor, prăjiturilor și a altor preparate.

Cu toate acestea, nu este suficient să renunțăm la a mai cumpăra zahăr rafinat la pungă pentru consumul zilnic, întrucât aproape toate produsele comercializate astăzi au un adaos periculos de zahăr, sare și grăsimi nocive.

Trebuie să renunțăm așadar pe cât se poate să mai cumpărăm produse așa-zis „alimentare” din magazine. 

Pâinea de exemplu, nu mai conține doar făină (integrală), drojdie, sare și apă. Potrivit Global Healing Center, pâinea albă din comerț conține mai multe calorii decât berea, aproape deloc fibre, cantități mari de sodiu și 3 grame de zahăr (sub formă de sirop de porumb bogat în fructoză) într-o singură felie.

___________________________________________________________________________________________________

Numeroase studii au arătat că acest îndulcitor rafinat utilizat astăzi în cantități industriale, are o nocivitate ridicată pentru organismul uman. Zahărul alb creează dependență la fel ca nicotina și este la fel de toxic ca și fumatul.

William Dufty a scris despre toxicitatea zahărului în cartea „Sugar Blues”, publicată în anul 1975. Zahărul rafinat este o substanță golită de orice urmă de nutrient. Ceea ce rămâne în urma procedeelor drastice de rafinare este o cantitate mare de carbohidrați rafinați puri, adică doar calorii goale.

Corpul nostru nu poate utiliza acești carbohidrați în lipsa vitaminelor, mineralelor și proteinelor eliminate prin rafinate. Metabolismul incomplet al carbohidraților poate duce la formarea de metaboliți toxici, precum acidul piruvic (care se acumulează în creier și în sistemul nervos) și zaharuri anormale (care ajung în celulele roșii de sânge).

Acești metaboliți toxici interacționează cu respirația celulară. Celulele nu mai primesc suficient oxigen pentru a supraviețui și funcționa în mod normal. În timp, unele din ele chiar mor, fapt care poate duce la dezvoltarea de boli degenerative.

Zahărul rafinat îi răpește corpului toate vitaminele și mineralele prețioase. Consumul zilnic de zahăr alb produce o aciditate excesivă în corp, care va solicita o cantitate tot mai mare de minerale pentru a corecta dezechilibrul apărut. 

Pentru a proteja sângele, corpul va începe să ia cantități mari de calciu din oase și din dinți, cauzând carii și slăbiciune generală. Excesul de zahăr rafinat va afecta în cele din urmă fiecare organ din corp.

Zahărul consumat este depozitat în primă fază în ficat. Când acesta nu mai poate față față excesului de zahăr (glicogen), acesta se întoarce în sânge sub formă de acizi grași. Aceștia sunt depozitați ulterior în inimă și rinichi, cauzând o degenerare a țesuturilor și transformarea acestora în grăsimi.

Zahărul afectează sistemul limfatic și sistemul circulator, încetinește procesul de creare a țesuturilor și scade rezistența și imunitatea corpului.

Consumul de zahăr în cantități mari induce o stare de somnolență, afectează memoria și capacitatea de a face calcule și duce la diabet.

În concluzie, trebuie să reținem că zahărul elimină nutrienții din organism și reduce absorbția acestora din alimente, produce inflamații, încetinește digestia, slăbește organismul, afectează dinții și creierul.

Putem înlocui zahărul cu miere de albine, stevia rebaudiana (se găsește la magazinele naturiste în diferite forme), pastă de curmale (se poate face în casă după o rețetă simplă), melasă, xylitol și alți îndulcitori naturali. 

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Global Healing Center, Refined Sugar: Sweet but Toxic to Your Health: http://www.globalhealigcenter.com/natural-health/refined-sugar-toxic-to-your-health/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.