„CAVIAR” din legume – o mâncare de post simplă și inedită

Această rețetă se numește „caviar” deoarece seamănă foarte mult, cel puțin în ceea ce privește culoarea și textura. Pasta de tomate îl face să semene și la gust.

Spre deosebire de caviarul adevărat, acesta este mult mai accesibil ca preț. Este o mâncare ideală pentru perioadele de post, întrucât conține doar legume.

Caviar din Legume

„Caviar” din legume – rețetă

Ingrediente

• 3 dovlecei
• 1 morcov
• 1 ceapă
• 80 g de pastă de tomate
• 5 linguri de ulei
• 1 linguriță de zahăr brut
• 1 linguriță de sare
• boia de ardei dulce și piper negru, după gust

Preparare

Dovleceii Spălați bine dovleceii. Dacă sunt dintr-o sursă bio, nu-i mai curățați de coajă. Tăiați-i cubulețe mici. Dacă sunt bătrâni, îndepărtați semințele din mijloc și apoi tăiați-i.

Puneți câte puțin ulei la încins într-o tigaie/cratiță. Căliți dovleceii în trei tranșe, până devin transparenți și se rumenesc pe alocuri. Amestecați des în ei să nu se prindă.

Când sunt gata, puneți-i într-o cratiță.

Căliți ceapa tocată mărunt și morcovul tăiat cubulețe mici în tigaia goala, iar după ce ceapa a devenit transparentă, transferați acest amestec de ceapă și morcov peste dovleceii din cratiță.

Adăugați pasta de tomate, sarea și zahărul.

Puneți cratița pe foc și amestecați bine. Lăsați legumele să fiarbă la foc mic, sub capac, circa 20 de minute. Sunt gata când lichidul s-a evaporat iar legumele s-au înmuiat foarte bine.

Adăugați piperul și boiaua de ardei măcinate și amestecați.

Transferați mâncărica obținută într-un bol încăpător și introduceți blenderul manual. Mixați până când ingredientele se fac pastă.

În cazul în care pasta este prea moale, puneți-o în cratiță și lăsați-o să fiarbă la foc mic până se evaporă excesul de lichid.

Lăsați „caviarul” să se răcească de tot. Rece va fi mult mai gustos. Se poate servi pe pâine, simplu, sau cu o garnitură de salată verde, măsline, ardei gras sau alte legume.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Kamelena.ru, Икра из кабачков: http://kamelena.ru/recipe/Ikra-iz-kabachkov/

1 comentariu

  1. Multumesc pentru reteta! Este delicioasa !🍲

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.