Pastă din MIERE și SCORȚIȘOARĂ (rețetă + utilizări externe și interne)
Scorțișoara de Ceylon (nu scorțișoara Cassya sau chinezească) este un condiment cu proprietăți terapeutice extraordinare. Numeroase studii confirmă efectele benefice ale scorțișoarei în ceea ce privește tratarea infecțiilor, diabetului, hipercolesterolemiei și artritei. Aplicată extern, și mai ales în combinație cu miere, scorțișoara ajută la eliminarea infecțiilor pielii, coșurilor, eczemelor, mâncărimilor, impetigo și durerilor.
Pastă din scorțișoară și miere – rețetă
Ingrediente
• 1 linguriță de miere
• 2 lingurițe de apă
• 1 lingură de scorțișoară
Preparare
Alegeți o scorțișoară de bună calitate. Amestecați toate ingredientele într-un bol mic. Folosiți pasta rezultată extern sau intern, conform indicațiilor de mai jos.
♣ Utilizări interne și externe
Riduri, semne ale îmbătrânirii. Scorțișoara stimulează vasele de sânge și crește circulația la suprafața pielii, îmbunătățind astfel aspectul ridurilor și a liniilor fine. Timp de 6 ore de la aplicarea ei pe piele, scorțișoara crește nivelul colagenului. Acest lucru ajută la creștere elasticității pielii și reducerea semnelor de îmbătrânire.
Eczeme, acnee și coșuri. Unele persoane susțin că ungerea locurilor afectate de eczeme cu miere și scorțișoară ajută la reducerea iritațiilor pielii. Nu folosiți această pastă pe față, deoarece poate cauza iritații. Pentru coșuri, amestecați 1 lingură de pudră de scorțișoară cu 3 linguri de miere, și aplicați pasta obținută pe locurile afectate. Spălați pielea cu apă caldă după 20 de minute. Acest remediu face de asemenea cicatricile cauzate de acnee să se usuce și să dispară, iar pielea să se refacă. Nu folosiți acest tratament mai mult de o dată pe săptămână, deoarece poate irita pielea.
Răni, tăieturi, infecții ale pielii. Scorțișoara are proprietăți antiseptice puternice. Dacă aveți o tăietură sau o rană deschisă, presărați puțină scorțișoară deasupra. Acest tratament va ucide bacteria și va ajuta rana să se vindece mai repede.
Curățarea scalpului, căderea părului. Scorțișoara poate fi de asemenea folosită pentru curățarea pielii capului și stoparea căderii părului. Amestecați 1 linguriță de pulbere de scorțișoară cu 1 lingură de miere și ¼ linguriță de ulei de măsline cald. Masați scalpul cu acest amestec, și lăsați-l să acționeze 15 minute. Scorțișoara acționează ca un agent exfoliant care stimulează pielea capului și hrănește foliculii de păr.
Boli de inimă. Întindeți pasta de miere și scorțișoară pe pâine, în loc de gem sau unt, și consumați-o la micul-dejun, cu regularitate. Pe termen lung, acest remediu previne blocajele la nivelul vaselor de sânge și inimii, atacul de cord și hipercolesterolemia (creștere colesterolului).
Artrită. Aplicați pasta din miere și scorțișoară pe părțile dureroase ale corpului, și masați ușor. Beți de asemenea ceai de scorțișoară și miere zilnic, pentru ameliorarea durerilor și rigidității articulațiilor.
Infecții ale vezicii urinare. Puneți pasta de miere și scorțișoară într-un pahar cu apă caldă, și beți amestecul. Acest remediu poate ajuta la distrugerea bacteriilor din sistemul urinar.
Dureri de dinți. Aplicați pasta de miere și scorțișoară pe dintele dureros, masând ușor.
Colesterol mare. Adăugați pasta într-un pahar cu apă caldă sau ceai verde, și beți soluția rezultată.
Răceală. Adăugați pasta într-un pahar cu apă caldă, și beți. Ajută la creșterea imunității, la desfundarea și curățarea sinusurilor.
Indigestie. Consumați 1 linguriță de pastă înainte de masă, pentru a reduce aciditatea și preveni indigestia.
Longevitate. Beți cu regularitate ceai de scorțișoară și miere pentru întărirea sistemului imunitar și protejarea corpului de atacurile virale și bacteriene.
Obezitate, diabet de tip 2, colesterol mare. Dizolvați 1 linguriță de pulbere de scorțișoară într-o cană cu apă clocotită. Amestecați, acoperiți cu un capac, și lăsați pulberea la infuzat 20-30 de minute. Strecurați particulele mari de scorțișoară, iar după ce s-a răcorit, adăugați 1 linguriță de miere. Acest amestec se bea dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul-dejun. dejun.
Precauții
Înainte de a încerca tratamentul scorțișoară și miere, testați amestecul pe o porțiune mai mică de piele pentru a vedea dacă nu apar reacții adverse, precum iritații, umflături sau mâncărimi.
Foarte interesant.
Super- interesant !
si placut la gust !
EU O FOLOSESC DE ANI BUNI ,EXACT AN TOT CEEA CE ATI SCRIS ,A DEVENIT UN RITUAL …E UN ELIXIR AL SANATATII …SI DACA MAI ADAUGI SI LAMAIE ,E VIATA …
Eu am folosit aceasta combinatie (dar am folosit mierea cruda) pentru combaterea unei aritmii si pentru colesterol.
cat inseamna 1/4 dintr-o lingurita?? mai exact, ce cantitate de ulei trebuie folosita pentru caderea parului??