„Spărgătoarea de mituri” – dr. Mihaela Bilic, afirmă că zahărul și mierea au aceeași structură chimică. De aceea mierea nu este un înlocuitor mai bun al zahărului. Mulți spun că este mai bine să folosim miere în loc de zahăr. […]

„Spărgătoarea de mituri” – dr. Mihaela Bilic, afirmă că zahărul și mierea au aceeași structură chimică. De aceea mierea nu este un înlocuitor mai bun al zahărului. Mulți spun că este mai bine să folosim miere în loc de zahăr. […]
Mierea de mană este un produs apicol mai puțin cunoscut. Dar nu mai puțin valoros ca alte tipuri de miere. Mariana Borloveanu scrie în una din cărțile sale cu leacuri mănăstirești că această miere are un puternic efect anti-anemic. Ce […]
Foarte multe persoane vor să audă că mierea românească este mai bună decât Manuka. Nu este doar o dorință justificată de simțământul „patriotic”, ci o realitate. Un studiu recent a demonstrat că mierea românească are o activitate antibacteriană egală sau […]
Scorțișoara de Ceylon (nu scorțișoara Cassya sau chinezească) este un condiment cu proprietăți terapeutice extraordinare. Numeroase studii confirmă efectele benefice ale scorțișoarei în ceea ce privește tratarea infecțiilor, diabetului, hipercolesterolemiei și artritei. Aplicată extern, și mai ales în combinație cu […]
Societatea modernă a fost în ultimii ani îndopată în mod exagerat cu antibiotice. Medicii împart astăzi antibioticele ca și acadelele la paradă, tuturor celor care țin mâna întinsă. Datele colectate recent de Centrele Pentru Controlul Bolilor din SUA arată un […]
Mierea, la fel ca laptele, a fost destinată de la început a fi o formă de hrană biologică pentru albine. Oamenii au descoperit însă că acest preparat miraculos li se potrivește de minune, și este mai mult decât o sursă […]
Există o mulţime de soiuri de miere de albine: de salcâm, de tei, de păpădie, polifloră, şi aşa mai departe. Mierea de mană este un suc produs nu din nectarul florilor, ci abosrbit de pe frunzele, ramurile sau tulpinile copacilor […]
Mierea de albine este poate cel mai puternic medicament produs în natură. Multă lume crede că dacă mierea de salcâm sau de tei se vinde mai scump, este neapărat mai bună. Cu toate acestea, specialiştii în apicultură ne demonstrează contrariul: […]
Fiecare tip de miere produs de albinuţele harnice are specificul său. Mierea de salcâm este una din cele mai parfumate şi delicioase, întrucât are cea mai mare cantitate de fructoză. Este considerată un tonic general, cu efecte bune în răceală, […]
Produsele apicole joacă un rol major în viaţa noastră. Mierea, polenul, propolisul şi chiar veninul albinelor ne ajută în tratarea diferitelor simptome şi boli. Lăptişorul de matcă este probabil cel mai nobil dintre produsele pe care albinele le făuresc. Vorbim […]
Pământul este plin de mila şi dragostea lui Dumnezeu! Iubirea Lui se face cunoscută şi prin intermediul plantelor vindecătoare care cresc pe suprafaţa pământului. Albinele sunt un fel de delegaţi ai Creatorului în culegerea materiilor utile vindecării omului. Ele adună […]
Alimentaţia săracă în vitamine şi minerale, ritmul de viaţă alert şi mediul înconjurător poluat sunt factori care astăzi ne afectează în mod evident sănătatea la nivel interior, dar şi la exterior. Căderea părului este unul din semnele care ne spun […]