Înghețată cu FLORI de SALCÂM, din 2 ingrediente

Această rețetă este ideală pentru sezonul salcâmului, când dorim să reținem cât mai mult din parfumul și aroma florilor.

Este o variantă mult mai sănătoasă decât sortimentele din comerț, bogate în aditivi și coloranți dăunători. Este dietetică și se poate oferi și copiilor, deoarece este 100% naturală. Nu conține lactate, ouă, și nici măcar zahăr.

inghetata cu flori de salcam

inghetata cu flori de salcam

Înghețată cu flori de salcâm – rețetă

Pare greu de crezut că o înghețată se poate prepara doar din două ingrediente, și mai ales o înghețată cu flori de salcâm. Acest lucru este însă posibil. Încercați rețeta și veți vedea. Aveți nevoie doar de un blender.

Ingrediente

• 3 banane
• 1 mână de flori de salcâm proaspete

Preparare

Dacă doriți să serviți înghețata imediat după preparare, congelați bananele din timp. Decojiți-le și tăiați-le rondele. Puneți-le într-o pungă și băgați-le în congelator.

Când doriți să preparați înghețata, scoateți bananele din congelator și lăsați-le câteva minute la temperatura camerei pentru a se mai dezgheța puțin.

Puneți-le apoi în robot (folosiți lama S) și mixați până când se transformă într-o pastă fină și cremoasă. Adăugați florile de salcâm curățate de impurități și spălate bine. Mixați încă un minut, până la omogenizare. Serviți înghețata imediat, cu migdale, nuci, fulgi de cocos sau alte toppinguri preferate.

Dacă doriți ca înghețata să fie și mai aromată, adăugați puțină vanilie naturală, și eventual puțină miere, dacă nu vi se pare suficient de dulce

Dacă însă veți folosi banane coapte bine, înghețata va fi foarte dulce.

Puteți folosi și banane proaspete (necongelate). Mixați-le în blender până se fac piure, adăugați florile de salcâm și amestecați până la incorporare. Transferați compoziția în caserole și lăsați-l la congelator câteva ore, până devine fermă.

Dacă doriți ca înghețata să aibă o tentă de ciocolată, adăugați și 1 lingură de pudră de cacao sau pudră de roșcove (carob).

1 comentariu

  1. Excelent,musai să-ncerc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.