Cum se face lichiorul de lămâie (Limoncello)

Lichiorul de lămâie este o delicatesă pe care o puteți prepara în casă în câțiva pași simpli.

Această băutură este fină și dulce. Are o aromă intensă de lămâie. Cu siguranță este pe placul tuturor.

Lichior de lămâie – rețetă

Ingrediente

  • 10 lămâi organice
  • 1 sticlă de 750 ml de votcă 80% sau 100%
  • 1-4 căni de zahăr, după gust

Mod preparare

Curățați lămâile de coajă într-un strat cât mai subțire. Este bine să folosiți lămâi organice sau bio. Cele obișnuite pot avea un strat de ceară pe coji, care va îngreuna procesul de macerare. În plus, acestea pot conține pesticide.

Cu lămâile rămase după prepararea lichiorului puteți face limonadă. Sau le puteți congela.

Tăiați cojile în bucăți mici și puneți-le într-un borcan de 1 litru. Turnați peste ele vodca. Cojile trebuie să fie complet acoperite cu alcool. Cu cât mai multe grade are alcoolul, cu atât mai bine se va infuza aroma lămâii în el.

Așadar, este recomandat să folosiți o votcă 100%. Dar și vodca de 80% este bună. În plus, este mai convenabilă ca preț.

Închideți borcanul cu capacul și puneți-l într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.

Citește și – Cura de prevenire și vindecare a bolilor cu suc de lămâie – dr. Mikhail Tombak

Cojile de lămâie trebuie să stea la macerat cel puțin 4 zile. Dacă veți avea răbdare să așteptați 1 lună, veți  obține un lichior mult mai bun și mai concentrat.

Cu cât mai mult stau cojile de lămâie în alcool, cu atât mai aromată va fi băutura finală.

Strecurați alcoolul printr-un tifon sau printr-o sită.

Urmează să pregătiți acum siropul de zahăr. Puneți 1 cană de zahăr și 1 cană de apă într-o cratiță, pe foc.

Lăsați să fiarbă până când zahărul se dizolvă.

După ce siropul de zahăr s-a răcorit, adăugați-l în alcoolul de mai sus și amestecați.

Citește și – Prăjitură cu sirop de lămâie

Gustați. Dacă vreți ca lichiorul să fie mai dulce, mai adăugați sirop de zahăr.

Se poate face un sirop de zahăr mai concentrat, din 2-4 căni de apă și 2-4 căni de zahăr.

Cu cât mai multă apă veți adăuga, cu atât mai diluat și mai blând va ieși lichiorul.

Turnați lichiorul de lămâie în sticle și păstrați-le în frigider sau în altă încăpere răcoroasă. Rezistă la frigider până la 1 lună. Vestea bună este că puteți inclusiv congela acest lichior, până la 1 an sau chiar mai mult.

Înainte de a servi lichiorul de lămâie, lăsați-l să stea la rece minim 4 ore.

Citește și – Zeama de lămâie curăță apa de băut în timp de molime

Limoncello poate fi băut ca atare, sau cu apă minerală. Poate fi adăugat inclusiv în cocktail-uri și deserturi.

Sursă articol: Ema Christensen, How To Make Limoncello, The Kitchn: https://www.thekitchn.com/how-to-make-limoncello-cooking-lessons-from-the-kitchn-197694

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.