Prăjitură cu sirop de lămâie

Ce poate fi mai aromat și mai savuros decât o prăjitură cu sirop de lămâie? Fie că o prepari pentru un eveniment special în familie, fie pentru un desert de week-end, rețeta ta va fi cu siguranță foarte lăudată.

Prăjitură cu sirop de lămâie – rețetă

Dacă îți place deserturile umede la interior, cu o atingere acrișoară de citrice, fără îndoială vei vrea să încerci această prăjitură cu sirop de lămâie.

prajitura cu sirop de lamaie

Prajitura cu sirop de lamaie: Freepik – www.freepik.com

Din cantitățile date poți obține 8 porții de prăjitură. Ai nevoie de 40 de minute ca să pregătești acest desert.

Ingrediente aluat:

• 4 ouă
• 150 g de smântână
• 200 g de zahăr
• 200 g de făină
• 2 lingurițe de praf de copt
• 1 lămâie mare
• 4 linguri de suc de lămâie (60 ml)
• 150 ml de ulei de floarea-soarelui

Ingrediente sirop de lămâie pentru prăjituri

• 75 g de zahăr pudră
• 4-5 linguri de suc de lămâie (75 ml)

Cum se prepară prăjitura cu sirop de lămâie

Aprinde cuptorul și lasă-l la preîncălzit la 180 de grade Celsius. Unge o tavă cu puțin unt sau ulei. Poți folosi o tavă rotundă, dacă vrei să dai prăjiturii o formă de tort și să o tai felii. Va arata foarte bine. Rețeta originală este preparată într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.

Dar poți foarte bine să folosești și o tavă pătrată, caz în care poți tăia prăjitura pătrățele sau romburi.

Cerne făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă praful de copt și zahărul și omogenizează.

Într-un bol separat, amestecă ouăle cu smântâna, sucul de lămâie și uleiul. În rețeta originală se adaugă și coaja rasă de la lămâie. Însă dacă ești îngrijorat cu privire la conținutul de pesticide, sari peste acest pas (sau freacă bine lămâia cu bicarbonat de sodiu și o periuță).

Adaugă această compoziție lichidă peste compoziția uscată de mai sus și amestecă până la uniformizare. Trebuie să obții o compoziție omogenă, pufoasă.

Toarnă compoziția în tava unsă și nivelează. Bate-o puțin de masă pentru a elimina golurile de aer. Lasă compoziția să stea circa 1 oră și 15 minute în cuptor, pentru a crește frumos.

Între timp poți să prepari mult-așteptatul sirop de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul pudră cu sucul de lămâie proaspăt stors într-un ibric.

Pune vasul pe aragaz la foc mic și lasă amestecul să fiarbă 2 minute, sau până când se leagă și capătă consistența unui sirop.

Prăjitura este gata atunci când a devenit fermă la atingere. Poți face testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor. Cât este caldă, înțeap-o pe alocuri la suprafață cu o scobitoare și toarnă repede siropul de lămâie peste ea.

Lasă prăjitura cu sirop de lămâie să se răcească de tot înainte de a o scoate din tavă și a o porționa.

Informații nutriționale

Și pentru că nici un desert nu poate fi consumat fără să ne afecteze silueta, este bine să știm câte calorii conține această prăjitură cu sirop de lămâie.

O porție conține:

– 471 de kilocalorii
– 25 g de grăsimi
– 53,58 de carbohidrați
– 6,44 g de proteine

Citește și: Prăjitură simplă cu lămâie – aromată, ușor de făcut

Alte rețete de sirop de lămâie

Rețeta de mai sus include un sirop de lămâie pentru prăjituri, cu zahăr. Însă dacă te interesează un sirop de lămâie cu miere, pentru alte scopuri, poți încerca rețetele de mai jos:

Sirop de lămâie pentru limonadă 

Sirop de lămâie pentru răceală

Sirop de lămâie cu miere

Dacă ți-a plăcut acest articol și ai găsit informațiile noastre folositoare, împărtășește-le și prietenilor tăi!

Sursă: Oetker.co.uk, Lemon Syrup Cake: https://www.oetker.co.uk/uk-en/recipe/r/lemon-syrup-cake

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.