HUMMUS cu PĂTRUNJEL (rețetă cu beneficii)

Această rețetă de hummus se prepară fără tahini, întrucât unele persoane sunt alergice la susan sau nu își permit să cumpere acest produs din magazin. Apropo, se poate prepara foarte ușor în casă dacă aveți un blender (rețeta aici). 

Este la fel de gustos, deși seamănă mai mult cu fasolea bătută. Pătrunjelul îi adaugă un strop de culoare și o aromă mai puternică.

Hummus cu Pătrunjel

Năutul este o leguminoasă delicioasă, foarte hrănitoare și sățioasă. Conține proteine, carbohidrați și fibre.

Consumul acestui aliment a fost asociat cu reglarea tranzitului intestinal, prevenirea bolilor de inimă și a cancerului (datorată fibrelor).

Năutul îmbunătățește sănătatea oaselor, pielii, mușchilor și a sângelui (datorită proteinelor). Totodată, acesta ajută la scăderea nivelului de colesterol și la combaterea cancerului (datorită conținutului de saponine).

Fierul din năut ajută la buna oxigenare a celulelor roșii de sânge și la combaterea anemieiNăutul este important totodată pentru controlul nivelurilor de zahăr din sânge și a poftelor alimentare.

_______________________________________________________________________________________________________

Hummus cu pătrunjel – rețetă

Ingrediente

• 140 g de năut fiert
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 cățel de usturoi
• 1 lămâie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de apă
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Dacă folosiți năut pre-fiert, din conservă, scurgeți apa și clătiți-l bine. Puneți boabele de năut în vasul robotului cu lama S și adăugați pătrunjelul spălat și rupt bucăți, sucul proaspăt stors de la lămâie, apa, usturoiul, uleiul și sarea.

Mixați câteva secunde la viteză mare până când ingredientele se transformă într-o pastă fină. Gustați de sare.

Păstrați pasta de năut într-o caserolă la frigider. Rezistă până la o săptămână.

Hummus-ul trebuie consumat în porții mici deoarece este foarte bogat în calorii.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Rachel Cooks, Parsley Hummus Without Tahini Sesame Nut Free: https://www.rachelcooks.com/2016/03/14/parsley-hummus-without-tahini-sesame-nut-free/

2. Life Hack, 12 Surprising Health Benefits Of Hummus That Make It Even More Irreplaceable: http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/12-surprising-health-benefits-hummus-that-make-even-more-irreplaceable.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Este la fel de bun humus din linte rosie. Acelasi mod de preparare, eu pun si susan prajit macinat cu masina de cafea.

  2. Hummus… este super bun dar nu cu pătrunjel! Gătesc acest preparat culinar, îl ador dar cu pastă de susan tahini!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.