Plan de DIETĂ pentru eliminarea GRĂSIMII ABDOMINALE

Grăsimea care se acumulează în jurul taliei este una din cele mai periculoase tipuri de grăsime. Oameni trebuie informați despre faptul că excesul de grăsime abdominală constituie un factor de risc pentru numeroase boli.

La persoanele cu corpul în formă de pară, grăsimea se acumulează în partea inferioară a corpului, și anume pe șolduri, pe fese și pe coapse. În schimb, la cele cu corpul în formă de măr, grăsimea este stocată în cea mai mare parte la mijloc.

Sfaturi pentru reducerea grasimii abdominale

Grăsimea viscerală vs. grăsimea subcutanată

Comparativ cu persoanele care au corpul în formă de pară, cei cu o formă corporală de tip măr sunt mai predispuse la boli de inimă, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, apnee de somn și anumite tipuri de cancer.

Există de asemenea două tipuri de grăsime abdominală: grăsimea viscerală de sub mușchii abdominali, care se acumulează între organele interne, și grăsimea subcutanată, stocată sub piele.

Grăsimea viscerală provoacă așa-zisa „burtă de bere”, în care abdomenul iese în afară și se simte tare la atingere. Este mult mai periculoasă decât grăsimea subcutanată, deoarece poate afecta funcția organelor interne.

Sfaturi pentru reducerea grăsimii abdominale

Cea mai sigură și rapidă cale spre reducerea grăsimii abdominale este alimentația sănătoasă, cuplată bineînțeles cu cât mai multă mișcare fizică.

1. Reduceți aportul de calorii

Scăderea numărului de calorii se poate realiza fie printr-un consum redus de alimente calorice, fie prin mișcare fizică.

Pentru a pierde 450 de grame pe săptămână, trebuie să limitați aportul zilnic la 500 de calorii.

Dietele foarte sărace în calorii nu sunt recomandate, deoarece ele stimulează activitatea enzimelor care stochează grăsimea și reduc activitatea enzimelor care ard grăsimea din corp. Astfel, aceste diete pot compromite pe termen lung efortul de a pierde în greutate.

Mai mult, dietele cu prea puține calorii accelerează pierderea de masă musculară și scăderea hormonului tiroidian. În consecință, rata metabolică scade și odată cu ea și numărul de calorii rase pe parcursul zilei.

Este indicat să se consume 5-6 mese mici pe zi, pentru a distribui uniform aportul de calorii și a reduce apetitul pentru dulce și carbohidrați.

2. Reduceți consumul de alcool

Un gram de alcool conține aceeași cantitate de calorii ca și 1 gram de grăsime. Consumatorii de alcool au un apetit mai mare și un aport mai mare de calorii.

3. Atenție la ce grăsimi consumați

Grăsimile sunt mai bogate în calorii decât carbohidrații și proteinele și nu sunt atât de sățioase pe cât pare la prima vedere. Corpul folosește foarte puțină energie pentru a descompune grăsimea. De aceea este mai indicat să consumați proteine decât grăsimi.

Evitați grăsimile saturate și grăsimile trans (margarină, biscuiți, prăjituri, chipsuri etc) și alegeți grăsimi mononesaturate sau polinesaturate, pe care le puteți găsi în nuci, semințe, cereale integrale și pește.

Grăsimile trans cresc nu doar grăsimea abdominală, ci și greutatea corporală. Un studiu pe maimuțe a arătat că grăsimile trans au crescut greutatea corporală cu 7,2 procente, în timp ce grăsimile mononesaturate (ex. ulei de măsline) au produs o creștere de doar 1,8 procente a greutății corporale.

4. Alegeți carbohidrați cu indice glicemic mic

Carbohidrații cu indice glicemic mare sunt descompuși rapid de corp și determină creșterea nivelurilor de glucoză din sânge și implicit a cantității de insulină secretată. În cantități mari, insulina stimulează depunerea grăsimii în corp.

Carbohidrații cu indice glicemic mic au nevoie de un timp mai mare de digerare și produc creșteri mici ale glucozei și a insulinei. Un alt avantaj este că aceștia reduc poftele alimentare și mențin un nivel stabil de energie.

Legumele care nu conțin amidon sunt surse de carbohidrați cu indice glicemic mic. Cartofii și alte alimente bogate în carbohidrații rafinați au un indice glicemic ridicat.

5. Măriți aportul de fibre

Fibrele sunt esențial pentru menținerea sațietății și pierderea în greutate. În plus, acestea ajută la eliminarea excesului de colesterol din corp.

6. Consumați alimente care ard grăsimile

– alimente bogate în vitaminele B3 și B6, C, D

– alimente care conțin catechine: ceai verde și ceai negru, mere, mure, struguri negri, cireșe, cacao, pere, zmeură, vin roșu

– alimente care conțin calciu, iod, zinc și crom

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7028, 7955′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Heal with Food, Diet Plan for Losing Abdominal Fat: https://www.healwithfood.org/abdominalfat/
2. Ce să mâncăm.ro, Ghid de alimentație sănătoasă, Catechine: http://cesamancam.ro/catechine.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.