Cea mai ieftină și facilă metodă de a crește termogeneza și a arde grăsime abdominală

Pe principiul „cui pe cui se scoate”, grăsimea corporală provenită din plăcerile culinare poate fi arsă prin efort fizic.

Chiar și cea mai mică formă de mișcare contează. 

Cea mai ieftina metoda de a arde grasime abdominala

Cea mai ieftina metoda de a arde grasime abdominala: Macrovector

Mișcarea fizică din timpul zilei stimulează termogeneza

Luke Coutinho, expert și antrenor în medicina holistică spune că mișcarea fizică în timpul zilei este cea mai ieftină metodă de a reduce grăsimea nedorită.

Trebuie să fim cât mai activi în timpul zilei. Luke spune că micile mișcări din timpul zilei pot fi incluse în categoria de NEAT – „termogeneză fără activitate fizică”.

Acest termen se referă la energia pe care corpul o cheltuie pentru orice tip de activitate pe care o facem în afară de dormit, mâncat sau exerciții de tipul sporturilor.

Acest sfat este valabil și pentru persoanele care practică sport sau merg la sală și fac antrenamente de o oră sau mai mult. Nu vă opriți aici. Nu treceți de partea sedentarilor în restul zilei!

Acea oră de sport pe care o faci își pierde valoarea dacă restul zilei o petreci șezând în fața televizorului sau a telefonului.

Sportul este bun pentru mușchi, pentru inimă și plămâni. Însă pentru arderea excesului de grăsime abdominală este nevoie de mișcare fizică frecventă. 

Citește și – 5 minute din aceste exerciții topesc grăsimea de pe burtă (video)

Chiar și câteva minute de întinderi sau jogging ajută corpul să ardă mai multe calorii.

Exemple de mișcări fizice care te ajută să arzi extra calorii

Dacă ai la dispoziție doar 20 de minute de pauză după fiecare masă, nu o risipi stând într-un loc. Ieși la plimbare. Mergi pe jos. Du-te undeva!

Include o mică plimbare de 20 de minute după micul-dejun, după prânz și după cină.

În cazul în care nu poți ieși afară, mergi pe loc. Sau spală vasele și caută de treabă prin casă. Fă curățenie în cameră sau în dulapuri.

Gătitul în casă este folositor nu doar din punct de vedere nutrițional, ci și fizic. Această activitate presupune multă mișcare fizică – aplecări, întinderi, ridicări, mișcări rapide.

Dacă ai un serviciu care te ține țintuit de scaun, odată la fiecare oră poți să te ridici și să faci câteva întinderi. 

Dacă lucrezi de acasă, Luke recomandă să faci 25 de genoflexiuni sau 10 sărituri pe loc din oră în oră.

Dacă nu te poți deplasa de la calculator deloc câteva ore bune, mișcă picioarele sau doar vârfurile.

Dacă ai de dat telefoane, ridică-te și dă acele telefoane din mers. 

Propune-ți să mergi pe jos până la serviciu sau înapoi în anumite zile, dacă distanța nu este foarte mare. Sau poți lua bicicleta în locul mașinii sau a unui mijloc de transport.

Alege scările în detrimentul liftului sau a altor rute mai ușoare.

„Orice mișcare te va ajuta să arzi excesul de calorii”.

Fă-ți un obicei din a merge pe jos cât mai des și cât mai mult. Chiar și atunci când vizionezi ceva poți face mișcare pe loc.

Chiar și atunci când aștepți autobuzul, trenul sau avionul. Plimbă-te, nu sta pur și simplu într-un scaun.

Inclusiv statul în picioare arde calorii, spre deosebire de statul jos sau întins în pat.

Citește și – Grăsimea corporală vine din faptul că mâncăm prea des – dr. Pradip Jamnadas

Recomandarea de a face 10.000 de pași pe zi nu poate fi împlinită printr-o oră de sport sau sală. Așadar, folosește fiecare minut pe care îl ai la dispoziție pentru a merge sau a te mișca.

Fii activ în timpul zilei cât de mult poți. Acest lucru te va ajuta să arzi extra calorii fără să te înfometezi sau să faci ceva ieșit din comun.

Dincolo de dorința de a pierde în greutate, mișcarea înseamnă viață, înseamnă sănătate. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem nevoie de mișcare pentru sănătatea oaselor și articulațiilor.

„Dacă vreți să îmbătrâniți cu mai puține boli și suferințe, cu oase mai puternice, mergeți, mergeți. Rămâneți activi”.

Oricine are picioare sănătoase și poate merge, ar trebui să meargă mai mult. 

Sursă articol: Luke Coutinho, Inexpensive method helps burn belly fat: https://www.youtube.com/watch?v=CIhiI9VKDOM&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.