Gustările între mese – rețetă sigură pentru îngrășare
Mâncatul între mese este o rețetă sigură pentru îngrășare. Cine vrea să slăbească trebuie să renunțe la gustări, la ciuguleli.
Dr. Nicoleta Lupașcu, medic primar în diabet și nutriționist, spune că cei care se alimentează non-stop se îndreaptă cu pași reprezi spre supraponderalitate.
Cuprins
Mâncatul fără pauze mari te împiedică să slăbești
„Mâncatul dimineața până seara este strategie de îngrășare. Nu degeaba este recomandă copiilor în creștere, femeilor însărcinate, culturiștilor, tuturor persoanelor care trebuie să crească”.
Copiii aflați în perioada de dezvoltare au nevoie de 3 mese principale și de 2-3 gustări. De ce? Pentru că ei trebuie să crească.
Acele gustări nu mai sunt necesare în cazul adulților, decât pentru cei care vor să-și crească stratul de grăsime.
Însă dacă vrei să pierzi în greutate și nu să iei, trebuie să renunțe la gustări, la ciuguleli, regula principală pe care trebuie să o respecți este să menții o pauză mai lungă între mese.
Nici măcar pauzele de bun-simț de 3-4 ore nu sunt suficiente pentru a slăbi.
Mâncatul frecvent declanșează creșterea insulinei care stochează grăsimea în corp
„Ca să slăbești, ai nevoie de un nivel mic de insulină, ca să poți să ai acces la grăsimile tale, pe care să le arzi în producerea de energie”.
Pentru a înțelege cum anume influențează frecvența meselor greutatea corporală trebuie să înțelegem cum funcționează insulina.
Ori de câte ori mâncăm – indiferent ce, crește zahărul din sânge. Ulterior corpul secretă insulină, care are rolul de a scoate glucoza din sânge.
De ce ne îngrașă fiecare creștere a insulinei? Deoarece insulina este un hormon care stochează grăsimea în corp.
„De fiecare dată când mâncăm, orice în afară de apă sau grăsime pură, oricât de sănătos ar fi, se eliberează insulina. Or, cu un nivel ridicat și menținut ridicat întreaga zi, organismul stă în modulul de sinteză a grăsimilor, nicidecum de consum al lor”.
Altfel spus, dacă ești gras, mâncatul des împiedică arderea grăsimii de depozit de pe corp. Iar dacă ești normo-ponderal, mâncatul des te poate face supra-ponderal prin acumularea de strat de grăsime.
„Insulina este cea care face depozitele tale de grăsime și totodată cea care împiedică arderea lor”.
Ca să slăbești trebuie să ai maxim 3 mese pe zi
Cine dorește să piardă din grăsimea de pe burtă trebuie să aibă cel mult 3 mese pe zi. Cu 3 mese pe zi nu ai cum să mănânci foarte des. Mesele vor fi din start distanțate pe parcursul zilei.
„Trei mese și două gustări te încurcă groaznic la slăbit. Dacă ești o persoană cu strat de grăsime – în special abdominală – cea mai bună strategie ca să pierzi din kilogramele de grăsime este să mănânci maxim 3 mese pe zi”.
De exemplu, dacă iei micul-dejun la ora 7:00, prânzul ar trebui să fie pe la ora 13:00, iar cina pe la ora 19:00.
Dacă iei masa de dimineață la ora 10:00, poți servi prânzul pe la ora 15:00 și cina pe la ora 21:00.
Depinde de tipul de activitate pe care îl desfășori și care sunt intervalele de alimentare cele mai importante pentru organismul tău.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă pe care vă recomand să le citiți:
După 2 săptămâni fără pâine – scapi de balonare, grăsime abdominală, oboseală, pofte alimentare
7 mijloace prin care poți pierde mai multă grăsime abdominală
20 de alimente care te ajută să scapi de grăsimea abdominală
Cum să arzi rapid grăsimea de pe burtă – 5 strategii care funcționează garantat!
Sursă articol: Dr. Nicoleta Lupașcu, Dacă vrei să slăbești urmează rețeta de slăbit și nu pe cea de îngrășare: https://www.facebook.com/watch/?v=1328686534448182