7 MIJLOACE prin care poți pierde mai multă GRĂSIME ABDOMINALĂ

Menținerea taliei la dimensiuni normale nu este un obiectiv care ține doar de estetică, ci mai ales de sănătatea noastră. Studiile au asociat circumferința crescută a taliei cu un risc mai mare de boli cardiace, diabet sau chiar cancer.

Scăderea greutății corporale, mai ales a grăsimii de pe burtă, poate îmbunătăți de asemenea funcția vaselor de sânge și calitatea somnului.

Metode de scadere a grasimii abdominale: https://www.verywellfit.com

Metode de scadere a grasimii abdominale: verywellfit.com

Dietele de slăbit nu vizează întotdeauna eliminarea grăsimii abdominale. Însă pierderea în greutate va duce negreșit și la îngustarea taliei și implicit la reducerea stratului periculos de grăsime viscerală.

7 metode de scădere a grăsimii abdominale

Grăsimea abdominală (sau viscerală) este considerat cel mai periculos tip de grăsime, deoarece se acumulează în cavitatea abdominală, în jurul organelor și crește riscul de boli, susșine dr. Kerry Stewart, director la Clinical and Research Physiology de la Universitate Johns Hopkins.

1. Reducerea aportului de carbohidrați

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au comparat efectele scăderii în greutate asupra sănătății inimii a două tipuri de diete de slăbit: o dietă săracă în carbohidrați și o dietă săracă în grăsimi. Ambele diete au avut aceeași cantitate de calorii.

Studiul a durat 6 luni. Rezultatele au arătat că persoanele care au urmat o dietă săracă în carbohidrați au pierdut în medie cu 4.5 kg mai mult decât persoanele care au consumat mai puține grăsimi.

Un alt beneficiu al dietei sărace în carbohidrați a fost calitatea scăderii în greutate. Dietele de slăbit scad nu doar greutatea corporală, ci și masa slabă (musculară), care nu este un lucru avantajos.

Procentul de scădere a grăsimii corporale a fost mai mare la participanții care au urmat o dietă săracă în carbohidrați.

Dr. Stewart spune că această dietă nu necesită contorizarea numărului de calorii ingerate. Ea ne poate ajuta să facem alegeri alimentare mai bune. Mai precis, să înlocuim alimentele bogate în carbohidrați și zahăr cu alimente bogate în fibre (cereale integrale) și proteine (leguminoase, carne sănătoasă, nuci, semințe).

2. Mișcare fizică zilnică

Activitatea fizică ajută la arderea grăsimii abdominale și îmbunătățirea compoziției corporale. Exercițiile fizice lucrează mod special grăsimea corporală, datorită faptului că reduce nivelurile circulante de insulină, care ar putea semnaliza corpul să păstreze grăsimea.

Cei mai mulți oameni au nevoie aproape zilnic de 30-60 de minute de exerciții fizice moderate-viguroase pentru a pierde grăsime abdominală sau pentru a slăbi.

3. Antrenament de rezistență

Adăugarea unor exerciții moderate de rezistență la exercițiile aerobice poate ajuta la construirea de masă slabă (musculară). Masa musculară este importantă deoarece stimulează arderea unui număr mai mare de calorii pe zi, atât în timpul exercițiilor fizice, cât și în stare de repaus.

4. Comparați și alegeți alimentele cele mai calitative

Raioanele magazinelor sunt pline cu produse alimentare diferite, unul mai gustos ca altul. Nu gustul contează, cât calitatea lor. Este important să comparați mărcile și să alegeți produsele cele mai naturale, sau integrale.

De exemplu, iaurturile cu fructe sau cereale și alte adaosuri nu sunt de dorit, deoarece, deși sunt mai sărace în grăsimi, sunt bogate în carbohidrați și zaharuri adăugate.

Maionezele și sosurile pentru salate sunt de asemenea surse generoase de grăsimi și calorii, care trebuie evitate. Este indicat să vă preparați în casă, din ingrediente cât mai naturale. Evitați produsele din cereale rafinate.

Citește și GRĂSIMEA abdominală la femei – măsurători, pericole, soluții

5. Atenție la produsele care îngreunează efortul de slăbire

Când mergeți la cumpărături, trebuie să fiți atenți cel puțin la 3 ingrediente care ar putea îngreuna efortul de pierdere în greutate: grăsimile trans, adaosul de zahăr și de sare (sodiu).

Evitați așadar produsele ambalate, îndeosebi dulciurile, gustările (snacksurile) și produsele de patiserie.

6. Cum să evaluezi cât ai slăbit 

Scăderea masei de grăsime și creșterea masei musculare nu se văd întotdeauna pe cântar. Cu toate acestea, hainele devin mai largi. Acesta este in indicator mai bun al progresului pe care îl faceți.

Măsurați-vă talia cu un centimetru. Dacă sunteți femeie, circumferința taliei trebuie să fie sub 88,9 cm, iar dacă sunteți bărbați, ea trebuie să indice sub 101,6 cm. Aceste măsurători sunt considerate optime pentru reducerea riscului de diabet și boli cardiace.

7. Convingeți-i pe cei din jur să adopte aceleași strategii de slăbit

Atunci când soțul/soția, părinții, copiii, prietenii, colegii sau cei apropiați urmează aceleași reguli sănătoase de viață (dietă sănătoasă, mișcare fizică), efortul de a slăbi este mai ușor.

Alte metode de reducere a grăsimii abdominale, demonstrate științific:

  • beți mai multă apă
  • ridicați greutăți
  • practicați postul intermitent
  • mâncați mai multe fibre
  • luați suplimente cu proteine din zer
  • evitați grăsimile trans
  • reduceți consumul de alcool
  • evitați sucurile carbogazoase și sucurile din fructe
  • dormiți mai mult
  • evitați stresul
  • mâncați pește săptămânal

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. John Hopkins Medicine, 8 Ways to Lose Belly Fat and Live a Healthier Life: https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/8-ways-to-lose-belly-fat-and-live-a-healthier-life

2. Rajiv M. Mallipud, 25 Super Effective Tips To Lose Belly Fat (Scientifically Proven), Vixen Daily: https://www.vixendaily.com/fitness/effective-tips-to-lose-belly-fat-scientifically-proven/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.