Rugăciune Către Maica Domnului – Grabnic Ajutătoare

Atunci când ne rugăm unui sfânt, suntem atrași în cererile noastre de pilda vieții lor unice, desăvârșite într-una sau mai multe virtuți. De pildă, dacă un sfânt avea darul smereniei sau al iubirii de aproapele, atunci să cerem când ne rugăm lui să ne dea și nouă după îndurare, o picătură de smerenie sau de dragoste dumnezeiască pentru toți.

Rugăciune Către Maica Domnului – Grabnic Ajutătoare

Rugăciune Către Maica Domnului – Grabnic Ajutătoare

Pe Maica Domnului, Dumnezeu a împodobit-o cu cele mai mari frumuseți, la care mintea noastră nu poate cugeta. În rugăciunile noastre către ea, pe lângă cererile noastre personale, de izbăvire din anumite necazuri, boli sau strâmtorări, să cerem și o mică fărâmă din darurile ei.

Maica Domnului este cea mai smerită ființă din neamul omenesc care a trăit pe pământ ca și noi, și care pentru cumințenia desăvârșită a vieții sale, Dumnezeu a ales-o să fie sălaș al Său pe pământ.

Privind la curăția covârșitoare a sufletului și trupului Maicii Domnului, să cerem prin rugăciune să ne curățească și pe noi de toată întinăciunea duhului, a gândirii și a simțirii.

În rugăciunea către Maica Domnului mai putem cere să ne învețe răbdarea ei covârșitoare, supunerea, umilința inimii care aduce sufletului pace, odihnă și bucurie, precum și dragoste pentru toată lumea, lacrimi de milostivire și mâini ajutătoare pentru neputințele aproapelui.

Toate rugăciunile către Maica Domnului sunt sortite împlinirii, căci Hristos, Fiul ei și Dumnezeul nostru primește de la ea toate cererile spre mântuirea noastră. Ne putem ruga ei simplu, rostind adesea „Presfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”, „Cuvine-se cu adevărat” sau altă rugăciune formulată din propriile noastre trăiri. Paraclisul Maicii Domnului este una din cele mai puternice rugăciuni.

Rugăciune către Maica Domnului Grabnic Ajutătoare

Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ceea ești singură Preacurată și cu sufletul și cu trupul, ceea ce singură ești mai presus de toată curăția și întreaga înțelepciune și feciorie.

Ceea ce singură toată te-ai făcut lăcaș a tot darul Preasfântului Duh, și pe însăși puterile cele fără de materie din ceruri, fără de asemănare le covârșești cu curățenia și cu sfințenia sufletului și a trupului.

Caută spre mine pângăritul, necuratul și întinatul și cu sufletul și cu trupul, cu întinăciunea împătimirii vieții mele celei dezmierdate. Curățește-mi mintea mea ce pătimașă, spală-mi și îndreptează-mi gândurile mele cele rătăcite și orbite. Îndreptează-mi și povățuiește-mi simțirile mele. Slobozește-mă de obiceiul cel prea rău și urât, care de-a pururea, ziua și noaptea mă tiranizează pe mine, al necuratelor mai înainte prinderi și aduceri aminte, și al patimilor.

Oprește-mă de la tot păcatul cel cu lucrare, și îmi dăruiește trezire și socoteală deslușitoare întunecatei și ticăloasei mele minți, spre îndreptarea greșelilor și a căderilor mele.

Ca de tot întunericul păcatului izbăvindu-mă, să mă învrednicesc a te slăvi, și a te lăuda cu îndrăzneală, pe Tine, cea singură adevărată Maică a adevăratei Lumini, a lui Hristos Dumnezeul nostru.

Că Tu singură, împreună cu Dânsul și printr-Însul, ești binecuvântat și proslăvită de toată zidirea cea văzută și nevăzută, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.

23 comentarii

  1. miluieste-ne pe noi pacatosi ,sfanta fecioara maria,amin,amin,amin

  2. Maică Sfîntămă dămi putere ca si pînă acum să muncesc cinstit..sămi tin familia.AMIN

  3. AJUTOR MAICA FECIOARA,AJUTOR ,DA-MI AJUTOR ……

  4. PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUIESTENE PE NOI ! AMIN !

  5. Sas Aurelia

    PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUIESTENE PE NOI ,AMIN ! DOAMNE , AJUTA-MI DOAMNE SI MA FERESTE DE TOT RAUL ! DOAMNE ,TE ROG DOAMNE DA-MI LINISTE SUFLETEASCA !

  6. maghiar gabriela

    doamne maicuta a lui dumnezeu te rugam noi pacatosii ajuta-ne si ne lumineaza mintea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.