Rugăciune Fierbinte Către Maica Domnului

Orice rugăciune adresată Maicii Domnului aduce în suflet belșug de pace, mângâiere și dulceață.

Ne rugăm ei mai ales atunci când suntem cuprinși de tristețe, încercați sau lipsiți de orice ajutor și nădejde.

Rugaciune catre Maica Domnului

Rugaciune catre Maica Domnului

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ascultă cu multă dragoste cererile tuturor celor ce o cinstesc pe ea cum se cuvine, așa cum ea însăși a zis când a zămislit pe Mântuitorul Hristos prin Duhul Sfânt: “Iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.”

Maica Domnului este plină de daruri, și cu ele ne hrănește și ne adapă sufletele atunci când căutăm cu însetare mila și ajutorul ei.

Nimeni din cei ce aleargă la ajutorul ei nu este rușinat. Și nimeni din cei care citesc Paraclisul Maicii Domnului sau înalță altă rugăciune către ea nu rămâne fără mângâiere sau împlinirea cererii, dacă este cu folos.

Rugăciune către Maica Domnului

Stăpâna mea preabinecuvântată, folositoarea neamului omenesc, scăparea și mântuirea celor ce aleargă la tine! Știu că mult am greșit, și te-am mâniat, Preamilostivă Doamnă, ca și pe Preabunul Dumnezeu, Care din tine S-a născut cu trup.

Am în minte multele chipuri ale celor care mai înainte au mâniat bunătatea Lui: pe vameși, pe desfrânate, și pe ceilalți păcătoși, cărora, pentru pocăința și mărturisirea lor, li s-a dat iertare de păcate.

Deci punând înaintea greșitului meu suflet pe cei ce s-au umilit, și căutând la bogata milostivire a lui Dumnezeu, pe care ei au primit-o, am îndrăznit și eu, netrebnicul, să alerg cu pocăință la milostivirea ta cea bună, o, Preaîndurată Stăpână.

Dă-mi mână de ajutor și cere-I Fiului și Dumnezeului tău iertarea păcatelor mele celor grele. Cred și mărturisesc că Fiul tău, pe Care L-ai născut, este cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Judecătorul viilor și al morților, Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.

Mai cred și mărturisesc că tu ești cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, izvorul milostivirii, mângâierea celor ce plâng, căutarea celor pierduți, neîncetată și puternică mijlocitoare către dânsul, mult-iubitoare a neamului creștinesc și chezășia pocăinței mele.

Căci cu adevărat oamenii nu au alt ajutor și acoperământ, fără numai pe tine, Preamilostivă Doamnă. Nimeni din cei ce au nădăjduit în tine nu s-a frânt. Prin tine îmblânzind pe Dumnezeu, nimeni nu rămâne părăsit.

Pentru aceasta, rog bunătatea ta cea nemăsurată, deschide-mi ușile milostivirii tale, mie celui ce am rătăcit și am căzut în mlaștina adâncului. Nu-ți întoarce fața ta cea sfântă de la mine, cel necurat. Nu trece cu vederea rugăciunea mea, a păcătosului. Nu mă lăsa pe mine netrebnicul, pe care vrăjmașul cel rău m-a dus la pierzanie.

Ci îmblânzește asupră-mi pe Milostivul Dumnezeu, Care S-a născut din tine, ca să-mi ierte păcatele cele multe, și să mă mântuiască de pierzanie.

Ca și eu, împreună cu toți cei ce au dobândit iertarea, să cânt și să slăvesc nemăsurata milostivire a lui Dumnezeu Celui născut din tine, precum și folosința ta cea neînfruntată asupră-mi, în viața aceasta și în nesfârșiții veci, amin.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.