Rugăciune pentru depărtarea duhurilor rele din casă

Cei mai mulți oameni se îndreaptă spre Dumnezeu atunci când dau de necaz. Bolile, lipsurile și greutățile vieții se fac de multe ori scară spre cer.

Unde să ne ducem atunci când trecem prin ispite grele? Cui să cerem ajutorul? Cine poate să ne izbăvească de primejdia care ne împresoară fără numai Domnul?

Rugaciune pentru departea duhurilor rele

Rugaciune pentru departea duhurilor rele

În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, ne spune Mântuitorul. Aceste cuvinte ne încredințează de ajutorul Său nebiruit.

Care alt mijloc de izbăvire este mai tare decât rugăciunea? Domnul este ajutorul meu, de cine mă voi teme? spune psalmistul.

Atunci când simțiți că duhurile cele rele și-au făcut sălaș la voi în casă sau în relațiile voastre, mergeți la duhovnic, spovediți-vă, împărtășiți-vă și Dumnezeu va veni în ajutorul vostru. Împăcați-vă cu cei cu care vă aflați în conficte, ca să stingeți lucrarea diavolului.  

Cereți binecuvântare pentru a citi Psaltirea. Psalmii sunt rugăciuni puternice împotriva duhurilor răutății. Dușmanii omului nu sunt semenii lui, ci diavolii.

Chiar dacă prin oameni ne vin necazurile și ispitele, nu aceștia sunt pricina. Ei sunt îndemnați de demoni ca să săvârșească răul.

Apelați la ajutorul sfinților care s-au arătat izbăvitori de duhurile rele, precum Sfântul Ciprian, Sfântul Gherasim din Kefalonia, Sfânta Marina, Sfântul Trifon.

Rugăciunea pentru depărtarea necazurilor din familie și din casă

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Doamne, Dumnezeul mântuirii noastre, binecuvântează casa noastră! Căci Tu ești Cel mai presus de toate. Ești zidul cel tare al celor ce și-au pus încrederea în Tine.

Depărtează, izgonește și împrăștie toată lucrarea diavolească! Alungă toată năvălirea răului, toată bântuiala puterii celei potrivnice din spiritele rele de la casa noastră și de la cei ce locuiesc în ea, vegheați mereu de Tine.

Căci tu toții poartă semnul crucii Tale celei biruitoare împotriva demonilor și cheamă numele Tău cel sfânt. Doamne, păzește pe toți care sunt în casa aceasta. Păzește-ne de toată vătămarea și ispita.

Izbăvește-ne de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă întru întuneric, de întâlnirea cu demonul de amiază. Pentru ca robii Tăi, îndulcindu-se de ajutorul Tău, și cu tabără îngerească fiind păziți, toți ca unul, într-un gând, cu credință să cânte:

Și nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul și nicio altă creatură, și nicio altă prezență.

Și iarăși nu mă voi teme de rău, pentru că Tu cu mine ești mereu, în fiecare clipă a vieții mele, până la ultima suflare și dincolo de ea.

Căci Tu ești, Dumnezeule întărirea mea, Stăpânitor tare, Domn al păcii, Tată al veacului ce va să fie și împărăția Ta este împărăția veșnică.

Că a Ta, a Unuia, este împărăția și puterea și slava, împreună cu Părintele Tău cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și:

Nu cu oamenii trebuie să ne luptăm, ci cu duhurile rele
Rugăciune pentru tămăduire de rănile pricinuite de duhurile rele
Psalmul 90 – rugăciunea celui de neînvins, cu putere mare împotriva duhurilor rele

Sursă articol: Medicinas.ro, Rugăciunea care te ajută să alungi spiritele rele din casă: https://www.medicinas.ro/blog/rugaciuni-si-spiritualitate/rugaciunea-care-te-ajuta-sa-alungi-spiritele-rele-din-casa/1812

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.