Rugăciune 19 iunie către Sfântul Paisie cel Mare – te ajută în vreme de ispită

Citește astăzi, 19 iunie, o rugăciune folositoare către „sărbătoritul” zilei, Sfântul Paisie cel Mare.

Mare și minunată viețuire a adus acest cuvios părinte, care este considerat un grabnic ajutător în vreme de ispită.

Rugaciune catre Sfantul Paisie cel Mare - ajutator in vreme de ispita

Rugaciune catre Sfantul Paisie cel Mare – ajutator in vreme de ispita: Timpul Credinței

Cine a fost Sfântul Paisie cel Mare

Felurite și neștiute minuni a săvârșit încă din timpul vieții sale. Ba încă din vremea copilăria lui a fost ales de Dumnezeu să devină vas ales al Sfântului Duh.

Paisie s-a născut într-o familie cu mulți copii, șapte la număr. Murind tatăl, mama lor a început a-și face griji pentru creșterea lor, îndeosebi a lui Paisie, fiind el cel mai mic dintre frații săi.

Din pricina întristării ei, un înger s-a arătat femeii într-o noapte în vis și i-a zis: „Dumnezeu, Tatăl sărmanilor, m-a trimis să-ți spun pentru ce te întristezi atât pentru grija copiilor tăi, ca și cum nu ai avea grijă de ei numai tu singură și nu și Dumnezeu? Deci nu te întrista, ci închină lui Dumnezeu pe un fiu al tău, prin care se va slăvi numele Său cel sfânt, care de-a pururea se slăvește”.

Atunci femeia a zis: „Toți copiii mei sunt ai lui Dumnezeu, să-și ia pe care voiește”. Îngerul a apucat atunci de mână pe Paisie și a zis: „Acesta este bineplăcut Domnului!”

Dar femeia s-a împotrivit, zicând că Paisie nu este vrednic de a sluji lui Dumnezeu, din pricina vârstei sale mici. Dar îngerul i-a răspuns că puterea lui Dumnezeu se arată în cei neputincioși și a mai adăugat odată: „Acesta, cel mai mic dintre ceilalți, este mai ales de Dumnezeu”.

După ce s-a deșteptat din somn, femeia s-a minunat de porunca cea îngerească și a zis în sinea ei: „Doamne, facă-se mila Ta spre noi și spre robul Tău Paisie!

În urma acestei descoperiri dumnezeiești, mama lui l-a afierosit lui Dumnezeu și îndată a început copilul a crește în frica lui Dumnezeu și în dumnezeiscul dar.

Citește mai multe din viața Sfântului Paisie cel Mare aici.

Rugăciune către Sfântul Paisie cel Mare, ajutător în vreme de ispită

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

O, preabunule Părinte Paisie, învățătorule și rugătorule cu inimă curată către Dumnezeu pentru monahii din mănăstirea ta și din toate părțile!

Vin și eu, nevrednicul, ca la un adevărat izvor de vindecări, cerând ca prin rugăciunile făcute, cu darul lui Dumnezeu, să scăpăm de toate ispitele ce ne vin de la trup, de la lume și de la diavol.

Încă ne rugăm, cu credință și cu inima curată, ca să te rogi lui Dumnezeu să ne ierte și să ne păzească de venirea altor neamuri, de cutremur, de foc, de secetă, de grindină, de trăsnete și de alte calamități ce pot păgubi omenirea.

Și precum ai ascultat pe monahul căzut din credința Ortodoxă în credința evreiască, și te-ai rugat pentru mântuirea lui, așa și pentru mine, păcătosul, cel căzut în păcate, roagă-te lui Dumnezeu să mă ierte.

Cred, cu adevărat, Cuvioase Părinte Paisie, că pentru nevoințele cu care te-ai ostenit pentru Dumnezeu, vor fi bine primite rugăciunile tale, ca și eu să cunosc că sunt miluit, ca să te laud pe tine și să slăvim pe Dumnezeu, cu toți sfinții Săi, acum, în veacul acesta și în vecii vecilor. Amin!”

Citește și: Sfântul Paisie cel Mare, cel mai mare dintre pustnici, care a spălat picioarele Domnului și a băut apa

Surse articol:

1. Doxologia, Viața Sfântului Cuvios Paisie cel Mare: https://doxologia.ro/viata-sfantului-cuvios-paisie-cel-mare
2. Doxologia, Rugăciune către Sfântul Paisie cel Mare, ajutător în vreme de ispită: https://doxologia.ro/rugaciune-catre-sfantul-paisie-cel-mare-ajutator-vreme-de-ispita

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.